Latauspaikka 13

VIIKON EVÄS 24.6.2019

Jeesus, kiitos että olet ilmaissut itsesi minulle. Avaa jälleen silmäni, jotta näkisin rakkautesi. Avaa jälleen korvani, jotta kuulisin äänesi.

Joh. 14:22-26

22Juudas – se toinen, ei Iskariot – sanoi hänelle: »Herra, miksi teet niin? Miksi ilmaiset itsesi vain meille etkä maailmalle?» 23Jeesus vastasi: »Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. 24Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani – mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt. 25»Tämän minä olen puhunut teille nyt, kun vielä olen teidän luonanne.26Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.

Jeesus selittää opetuslapsille, miksi hän ilmaisee itsensä vain heille. Hän sanoo lähestulkoon, ettei hänen kannata ilmaista itseään niille, jotka eivät rakasta häntä. Niille, jotka eivät kuitenkaan noudata hänen sanojaan. Sillä hänen sanojaan voi noudattaa vain jos rakastaa häntä. Ei hyödytä nähdä, kuka Jeesus on, jos ei halua noudattaa hänen sanojaan.

Mitä merkitsee noudattaa Jeesuksen sanoja? Noudatatko sinä niitä?

Rukous

Jumala, rukoilen, että muuttaisit elämääni niin, että rakastaisin sinua yhä enemmän ja enemmän ja tekisin, niin kuin sinä sanot. Jumala, anna minulle anteeksi, etten rakasta sinua siten, kuin olisit arvollinen. Kiitos, että nostat minut pystyyn yhä uudelleen ja annat minulle vielä enemmän aihetta rakastaa sinua!