A Photo By Joshua Earle. Unsplash.com/photos/Dwheufds6kQ

Viikon eväs 30.7.2018

Iankaikkinen Jumala.
En voisi tulla luoksesi,
ellet sinä olisi ensin tullut minun luokseni.
En voisi tuntea sinua,
jos et sinä olisi ensin tuntenut minua.
Särjet kaikki minun kuvani sinusta,
niin että voin vaeltaa sinun, elävän Jumalan kanssa.
Pelkään sinua ja rakastan sinua.
Minun Jumalani.

Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän. Ilm.3:20

Joh. 9:17–23

ja siksi he kysyivät taas sokealta: ”Mitä mieltä sinä itse olet hänestä? Sinunhan silmäsi hän avasi.” Mies vastasi: ”Hän on profeetta.”

Juutalaiset eivät uskoneet, että mies oli ollut sokea ja saanut näkönsä, ennen kuin kutsuivat hänen vanhempansa paikalle. He kysyivät vanhemmilta: ”Onko tämä teidän poikanne? Väitättekö te hänen syntyneen sokeana? Kuinka sitten on mahdollista, että hän nyt näkee?” Vanhemmat vastasivat: ”Hän on meidän poikamme, ja hän on syntynyt sokeana, sen me tiedämme. Mutta sitä emme tiedä, kuinka hän nyt voi nähdä, emmekä sitä, kuka hänen silmänsä on avannut. Kysykää häneltä itseltään, hän on täysi-ikäinen ja voi vastata itse.” He sanoivat näin, koska pelkäsivät juutalaisia. Juutalaiset olivat näet jo päättäneet erottaa synagogasta jokaisen, joka tunnustaisi Jeesuksen Messiaaksi.Tästä syystä vanhemmat sanoivat: ”Hän on täysi-ikäinen, kysykää häneltä.

 

Synagogassa ihmiset kohtasivat Jumalan ja toisensa. Siten fariseukset päättivät, kuka suljettiin toisten seurasta ulos. Tämä oli korkea hinta maksettavaksi Jeesuksen tunnustamisesta. Jeesuksen parantama mies joutuu nyt päättämään, kenelle on uskollinen: juutalaisille johtajille, joilla on valta yhteisössä, vai Jeesukselle, joka on parantanut hänet. Jos haluaa seurata Jeesusta, saattaa menettää ihmisten hyväksynnän. Tälle miehelle on tärkeämpää elää kunnioittaen Jeesusta, kuin tehdä ihmisten odotusten mukaan.

Jeesuksen seuraaja voi odottaa kohtaavansa vastustusta, mutta mikään vastustus ei voi voittaa häntä. Jeesuksen seuraamiseen liittyy suuri voima. Mitä sinä olet vaarassa menettää seuratessasi Jeesusta? Entä mitä voit voittaa seuratessasi Jeesusta?

Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut.(Room.8:37)

 

Rukous

On hyvä odottaa Jumalaa.

Se, joka luottaa Jumalaan, on vahva.

On hyvä olla ihminen,

koska sinä, Jumala, olet Jumala. 

Jerusalem, jos sinut unohdan, kadotkoon käteni voima! Tarttukoon kieleni kitalakeen, ellen sinua muista, ellen pidän ylimpänä ilonani sinua, Jerusalem. (Ps. 137:5-6)

 

Kirjoittaja