Latauspaikka 12

Viikon eväs 6.8.2018

Iankaikkinen Jumala.
Sinä olet kaiken antaja.
Kaikki hyvä tulee sinulta.
Jumalani.

Kaiken, mitä Herra tahtoo, hän tekee taivaassa ja maan päällä, merissä ja syvyyden vesissä.
Ps. 135:6

Joh. 9:24-25

Mies, joka oli ollut sokea, kutsuttiin nyt uudestaan kuultavaksi. Fariseukset sanoivat hänelle: ”Anna kunnia Jumalalle! Me tiedämme, että se mies on syntinen.” Mies vastasi: ”Onko hän syntinen, sitä en tiedä. Mutta sen tiedän, että minä, joka olin sokea, nyt näen.”

 

Jeesuksesta sanotaan: Hän on Jumalan kirkkauden loiste ja hänen olemuksensa kuva. Kun Jeesus parantaa sairaita ympärillään, me tiedämme, että Jumalan sydämellä on parantaa sairaudet. Kun Jeesus antaa ruokaa nälkäisille, tiedämme, että Jumala tahtoo huolehtia siitä, että meillä on ruokaa. Jeesuksen kohtaama kurjuus liikuttaa häntä syvästi, ja hän tahtoo auttaa siellä, missä on kärsimystä.

Tällainen on Jumala! Fariseusten lausahdus kuulostaa ensin hurskaalta, mutta on todellisuudessa ristiriitainen: ”Anna Jumalalle äläkä Jeesukselle kunnia siitä, että olet parantunut”. Jumala on tullut lähelle ihmisiä, mutta kun fariseukset torjuvat Jeesuksen, he tekevät taas Jumalasta etäisen ja vieraan. Hylätessään Jeesuksen he palauttavat Jumalan ja ihmisen välille kuilun, jonka Jeesus on kuolemallaan poistanut. Jos haluamme näyttää ihmisille, millainen Jumala on, meidän pitää elää hänen kanssaan tietäen, että hän on jo lähellä.

Miten Jumalasta voi puhua niin, että hän kuulostaa epätodelliselta ja vieraalta? Miten hänestä voi puhua niin, että hänen ymmärretään olevan läsnäoleva ja todellinen?

 

Rukous

Sinä käyt edellä, ja minä saan seurata.
Tie, jota kuljen, ei ole koskematon ja vieras.
Sinä olet jo kulkenut sitä ja laittanut kaiken tarkasti paikoilleen.
Saan kulkea valossa.
Kutsut minua, ja kun katson ylös näen, että se totta.
Kaikki muuttuu uudeksi.
Sinä teet kaiken uudeksi.

Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle. Ps. 139:23-24

Kirjoittaja