Latauspaikka 8

VIIKON EVÄS 15.4.2019

Pyydä, että Jeesus puhuisi sinulle tämän tekstin kautta. Pyydä ymmärrystä käsittää, mitä hän haluaa sanoa.

Joh. 13:18-20

18»Minä en sano tätä teistä kaikista. Tiedän kyllä, ketkä olen valinnut. Tämän kirjoitusten sanan on käytävä toteen: ’Ystäväni, joka söi minun pöydässäni, on kääntynyt minua vastaan.’ 19Minä sanon tämän teille jo nyt, ennen kuin ennustus toteutuu, jotta sen toteutuessa uskoisitte, että minä olen se joka olen.20Totisesti, totisesti: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt.»

Kertomalla siitä, mitä tulee tapahtumaan Jeesus osoittaa, että hänellä on valta tässäkin tilanteessa. Jeesus toivoo, että opetuslapset ymmärtäisivät, kuka hän on, kun hänet tullaan vangitsemaan ja opetuslasten rohkeus pettää. Jeesus jatkaa sanomalla, että meidät lähetetään samalla tavalla, kuin Isä on lähettänyt hänet. Olemme Jeesuksen lähettiläitä. Hän on valinnut meidät lähetettäviksi. Hän   ottaa meidät syntiset ihmiset käyttöönsä hoitamaan tehtäviä maailmassa.

Mitä sinulle merkitsee se, että Jeesus hallitsee tapahtumien kulkua? Mitään ei tapahdu hänen tietämättään tai sallimattaan. Millaisen vastuun olet saanut, kun Jeesus on kutsunut sinut hoitamaan tehtäviä maailmassa?

Rukous

Kiitä Jeesusta siitä, että kaikki on hänen hallinnassaan. Ylistä häntä, sillä hänellä on kaikki valta. Pyydä viisautta ja rohkeutta kulkea hänen tietään.