Latauspaikka 25

VIIKON EVÄS 16.12.2019

Taivaallinen kuningas ja lohduttaja, totuuden Henki. Sinä olet kaikkialla, täytät maailmankaikkeuden, sinä jumaluuden lähde, elämän antaja, tule asumaan minuun, puhdista minut kaikesta pahasta ja pelasta sieluni. (Rukous tanskalaisesta virsikirjasta)

Joh. 18:19-24

19. Ylipappi kysyi Jeesukselta hänen opetuslapsistaan ja opetuksestaan. 20. Jeesus vastasi: »Minä olen puhunut julkisesti, koko maailman kuullen. Olen aina opettanut synagogissa ja temppelissä, kaikkien juutalaisten kokoontumispaikoissa. Salassa en ole puhunut mitään. 21. Miksi sinä minulta kysyt? Kysy kuulijoiltani, mitä olen heille puhunut. He kyllä tietävät, mitä olen sanonut.» 22. Jeesuksen vastattua näin yksi lähellä seisovista vartijoista löi häntä kasvoihin ja sanoi: »Noinko sinä vastaat ylipapille?» 23. Jeesus sanoi miehelle: »Jos puhuin väärin, osoita, mikä puheessani oli sopimatonta. Jos taas puhuin oikein, miksi lyöt minua?» 24. Hannas lähetti Jeesuksen köysissä ylipappi Kaifaksen luo.

Jeesus ei ole sanonut mitään, mikä ei olisi totta. Hän puhuu totta ja on itse totuus. Jeesus sanoo olevansa tie, totuus ja elämä. Suuria sanoja, tosia sanoja, joiden varaan saamme rakentaa elämämme.

Mitä merkitystä sinun jokapäiväiselle elämällesi on sillä, että Jeesus on totuus?

Rukous

Tulen eteesi, Herra, kuule rukoukseni. Saan lohdun lähelläsi. Olet turvapaikkani. Pidä kiinni minusta ja anna jäädä luoksesi. Sydämeni parantaja, älä päästä irti kädestäni. (Hans Christian Jochimsen)