Latauspaikka 14

Viikon eväs 3.7.2017

Herra Jeesus Kristus, armahda minua.

Joh. 5:5-9a

Siellä oli mies, joka oli sairastanut kolmekymmentäkahdeksan vuotta. Jeesus näki hänet siellä makaamassa vuodematolla ja tiesi, että hän oli jo pitkään ollut sairas. Jeesus kysyi: ”Tahdotko tulla terveeksi?” Sairas vastasi: ”Herra, minulla ei ole ketään, joka auttaisi minut altaaseen, kun vesi kuohahtaa. Aina kun yritän sinne, joku toinen ehtii ennen minua.”  Jeesus sanoi hänelle: ”Nouse, ota vuoteesi ja kävele.” Mies tuli heti terveeksi, otti vuoteensa ja käveli.

 

Huomaa, että Jeesus kysyy mieheltä: ”Tahdotko tulla terveeksi?” Jeesus haluaa kuulla tämän mieheltä itseltään. Mies ei ilmeisesti kuvittelekaan, että Jeesus voisi itse parantaa hänet, sillä hän pyytää kierrellen Jeesusta auttamaan hänet altaalle. Jeesus vastaa miehen toiveeseen tulla terveeksi ja parantaa hänet.

Ole hetki hiljaa, sulje silmäsi. Kuvittele näkeväsi tämä tilanne, allas ja sairaat. Kohdista katseesi mieheen, joka on ollut rampa 38 vuotta. Millainen voisi olla hänen elämänsä tyypillinen päivä?

Jeesus tulee. Hän kääntyy ramman miehen puoleen. Mies katsoo Jeesusta silmiin. Ja Jeesus parantaa miehen. Mitä miehen mielessä mahtaa liikkua? Entä ympärillä olevien ihmisten?

Rukous

Ylistäköön minun suuni Herraa, hänen pyhää nimeään kiittäköön kaikki luodut aina ja ikuisesti, aina ja ikuisesti.

(Ps. 145:21)