Latauspaikka 24

Viikon eväs 20.11.2017

Jeesus, tee minulle tänään selväksi se, että voin kulkea pää pystyssä, vapaana.

Joh. 6:53-55

Jeesus sanoi heille: ”Totisesti, totisesti: ellette te syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää. Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet. Minun lihani on todellinen ruoka, minun vereni on todellinen juoma.

 

Vanhassa Testamentissa Jumala teki liiton Aabrahamin kanssa. Sen jälkeen Aabraham sai kulkea luottaen siihen, että Jumala pitää lupauksensa siunata Aabrahamia ja hänen kauttaan koko maata.

Jeesus puhuu uudesta liitosta. Uusi liitto saa ilmauksensa ehtoollisessa, jossa saamme vakuutuksen siitä, että Jeesus elää meissä ja pitää lupauksen, jonka on meille antanut.

Kun seuraavan kerran menet ehtoolliselle: Ennen sitä anna itsesi ja elämäsi Jumalalle. Ehtoollisen aikana pohdi, mitä Jumalan eteen polvistuminen merkitsee. Kun lähdet ehtoolliselta, elä luottaen Jeesuksen sanoihin: ”sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä”.

Rukous

Jeesus, päivän tekstissä lupaat ikuisen elämän. Opeta minulle loppupäivän ajan, mitä se merkitsee.