Latauspaikka 10

Viikon eväs 8.5.2017

Kiitos, että sinulla on aina aikaa minulle. Kiitos, että kuuntelet minua ja avaat aina, kun koputan ovellasi. Sinulle ei ole väliä sillä, millainen olen tai missä tilanteessa olen.

Joh. 4:16-24

”Jeesus sanoi hänelle: ”Mene hakemaan miehesikin tänne.”  ”Ei minulla ole miestä”, nainen vastasi. Jeesus sanoi: ”Totta puhuit: ei sinulla ole miestä. Viisi miestä sinulla on ollut, ja se, jonka kanssa nyt elät, ei ole sinun miehesi. Siinä puhuit totta.”  Nainen sanoi: ”Herra, minä huomaan, että sinä olet profeetta. Meidän isämme ovat kumartaneet ja rukoilleet Jumalaa tällä vuorella, kun taas te väitätte, että oikea paikka rukoilla on Jerusalemissa.” Jeesus vastasi: ”Usko minua, nainen: tulee aika, jolloin ette rukoile Isää tällä vuorella ettekä Jerusalemissa. Te kumarratte sellaista, mitä ette tunne, mutta me kumarramme häntä, jonka tunnemme, sillä pelastaja nousee juutalaisten keskuudesta. Tulee aika – ja se on jo nyt – jolloin kaikki oikeat rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa. Sellaisia rukoilijoita Isä tahtoo.  Jumala on henki, ja siksi niiden, jotka häntä rukoilevat, tulee rukoilla hengessä ja totuudessa.”

 

Miten löydän Jumalan? Tämä on kautta historian ollut ihmiskunnan tärkeimpiä puheenaiheita. Se oli tärkeä kysymys myös samarialaiselle naiselle. Samarialaisen perinteen mukaan Jumalaa palvottiin Garizim-vuorella, kun taas juutalaiset palvoivat Jumalaa Jerusalemin temppelissä. Mitä tarkoitti mies, joka oli nähnyt naisen lävitse ja tiesi hänen elämästään? Miten nainen voisi palvoa Jumalaa?

Jeesuksen vastaus oli yllättävä ja enteili jotain uutta tulevaksi. Jeesuksessa Jumala oli tullut ihmiseksi, yhteen tiettyyn paikkaan. Kun opetuslapset viettivät ensimmäisen kerran helluntaita Jeesuksen kuoleman, ylösnousemuksen ja taivaaseen ottamisen jälkeen, tapahtui maailmanhistoriassa jälleen jotain aivan uutta: Jumalan Henki tuli maailmaan ja asettui asumaan niihin, jotka uskoivat Jeesukseen. Henkensä kautta Jumala on läsnä uskovien elämässä ja heidän keskellään, kun he kokoontuvat yhteen.

Miten Jumalan Henki saa toimia sinun arkielämässäsi?

 

Rukous

Kiitos Jeesus, että olet minussa koska minut on kastettu ja uskon sinuun. Kiitos, että et ole maan päällä vain yhdessä paikassa, tietyssä temppelissä. Auta minua elämään niin, että palvon sinua haluamallasi tavalla.