Latauspaikka 9

Viikon eväs 1.5.2017

Jeesus, en aina ymmärrä sitä, mitä sinä sanot. Auta minua ymmärtämään sydämelläni.

Joh. 4:11-15

”Nainen sanoi: ”Herra, eihän sinulla edes ole astiaa, ja kaivo on syvä. Mistä sinä lähdevettä ottaisit? Et kai sinä ole suurempi kuin isämme Jaakob, jolta olemme saaneet tämän kaivon? Hän joi itse tämän kaivon vettä, ja sitä joivat hänen poikansa ja hänen karjansakin.” Jeesus vastasi hänelle: ”Joka juo tätä vettä, sen tulee uudelleen jano, mutta joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä.”  Nainen sanoi: ”Herra, anna minulle sitä vettä. Silloin minun ei enää tule jano eikä minun tarvitse käydä täällä veden haussa.”

 

Mistä ihmeestä tämä vieras juutalaismies mahtoi puhua? Samarialainen nainen varmasti ihmetteli tätä, kun puhui Jeesuksen kanssa Sykarin kaivolla 2000 vuotta sitten. Miten hän voisi antaa vettä ilman astiaa? Ja mitä hän tarkoitti elävällä vedellä? Entä sillä, etten koskaan enää ole janoissani?

Ei ole aina helppo ymmärtää, mitä Jeesuksen sanat tarkoittavat. Elävä vesi ei auta fyysiseen vaan hengelliseen janoon. Tämä vesi tarkoittaa Jumalan henkeä, Pyhää Henkeä, ja saamme sen lahjaksi kasteessa. Avaamme tämän itsessämme olevan lahjan esimerkiksi rukoillessa, Raamattua lukiessa, jumalanpalveluksessa ja keskittymällä elämässämme Jeesukseen. Tämä lahja sammuttaa hengellisen janon.

– Oletko avannut lahjasi?

 

Rukous

Rukoile, että Jeesus täyttäisi sinut elävällä vedellä?