Latauspaikka 9

Viikon eväs 24.4.2017

Herra, auta minua tekemään, niin kuin sinä haluat.

Joh. 4:7-10

”Eräs samarialainen nainen tuli noutamaan vettä, ja Jeesus sanoi hänelle: ”Anna minun juoda astiastasi.” Opetuslapset olivat menneet kaupunkiin ostamaan ruokaa. Samarialaisnainen sanoi: ”Sinähän olet juutalainen, kuinka sinä pyydät juotavaa samarialaiselta naiselta?” Juutalaiset eivät näet ole missään tekemisissä samarialaisten kanssa.  Jeesus sanoi naiselle: ”Jos tietäisit, minkä lahjan Jumala on antanut, ja ymmärtäisit, kuka sinulta pyytää juotavaa, pyytäisit itse häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.”

 

Jumalan suunnitelma oli, että Jeesus tapaisi tämän yksinäisen naisen. Jeesukselle oli tärkeämpää seurata Jumalan tahtoa kuin välittää siitä, mitä ihmiset odottivat häneltä. Hän ei vain puhunut naisen kanssa, sekin jo oli ennenkuulumatonta, vaan hän puhui samarialaisen naisen kanssa, mitä pidettiin epäpuhtaana. Hän teki kuitenkin oikein ja rakastavasti.

Mikä sinulle on tärkeintä: tehdä kuten toiset odottavat vai siten, mitä Jumala haluaa?

 

Rukous

Jeesus, olen janoinen. Anna minulle sitä vettä, jota vain sinä voit antaa.

Jeesus, täytä minut hengelläsi ja rakkaudellasi.