Pixabay Purple Grapes 553464 1920

VIIKON EVÄS 15.7.2019

Jumala, olen saanut sinulta kaiken, mitä minulla on, enkä halua olla ilman sinua. Siksi pyydän, että otat minut yhteyteesi ja annat minulle sanasi kautta sitä, mitä haluat antaa. En voi elää ilman sinua.

Joh. 15:5-8

5»Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. 6Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.

7»Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen. 8Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani.

Jeesus laittaa asiat mittasuhteisiin. Hän on puu ja opetuslapset ovat oksat. Hän antaa meille voiman eikä toisinpäin. Uskomme helposti, että Jumala tarvitsee meitä, ja että meidän on puolustettava Häntä. Mutta ei Jumala tarvitse ihmisiä. Emmehän me voi tarjota Jumalalle mitään muuta kuin sellaista, mitä Hän on itse antanut meille. Kaikki mitä olemme ja omistamme, tulee Jumalalta. Emme pysty tekemään mitään erossa Hänestä. Mutta jos elämme Hänessä, kannamme runsaasti hedelmää.

Kuvittele, ettet osaisi tehdä mitään niistä asioista, joita nyt osaat (esim. juosta, syödä, hengittää, ajatella, puhua). Pohdi sitä, että Jumala on antanut sinulle kaikki kyvyt, mitä sinulla on.

Rukous

Kiitos, että olet antanut minulle kaiken. Kiitos, että olet luonut minut ja antanut minulle kyvyn tehdä todella monia asioita. Anna anteeksi, että koitan tietämättäni hallita sinua, ja että luulen sinun tarvitsevan minua vaikka minä tarvitsen sinua. Muistuta minua siitä, miten riippuvainen olen sinusta, ja siitä, että saan olla sinussa joka hetki.