Latauspaikka 16

Viikon eväs 3.9.2018

"Sinun luonasi on elämän lähde,
sinun valostasi me saamme valon.
Herra, suo armosi ja hyvyytesi niille, jotka tuntevat sinut."
Ps. 36:10-11

Joh. 10:1-6

”Totisesti, totisesti: se, joka ei mene lammastarhaan portista vaan kiipeää sinne muualta, on varas ja rosvo. Se, joka menee portista, on lampaiden paimen. Hänelle vartija avaa portin, ja lampaat kuuntelevat hänen ääntään. Hän kutsuu lampaitaan nimeltä ja vie ne laitumelle. Laskettuaan ulos kaikki lampaansa hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä. Vierasta ne eivät lähde seuraamaan vaan karkaavat hänen luotaan, sillä ne eivät tunne vieraan ääntä.”

 

Päivän vaelluksessa puhutaan seuraamisesta, jonkun perässä kulkemisesta. Yössä odottamisesta. Siitä, miten me ihmiset olemme sosiaalisia olentoja, ja seuraamme aamunkoitossa kuulemaamme ääntä – muutakin kuin paimenen ääntä.

Me ajamme takaa ääniä, jotka yön pimeydessä houkuttavat meitä seuraamaan. Olemme täynnä luottamusta. Emme epäröi, maailman hälyssä olemme unohtaneet odottaa paimenen ääntä, joka kuuluu aamunkoitteessa: ”Nouse, rakkaani. Tule mukaani.”

Jos lähdemme yöhön, saatamme kohdata monta seikkailua. Toivon, etten itse koskaan lähde pois turvallisesta yötarhasta, sillä aamunkoitteessa kuulen Jeesuksen äänen kutsuvan minua uusiin seikkailuihin hänen kanssaan.

Kuvittele olevasi menneisyydessä.
Makaat tarhassa yön pimeydessä odottaen ja kuunnellen.
Kuulet jonkun tulevan aidalle.

Ääni kutsuu sinua yössä.
Mitä ääni sanoo?
Kuka, tai mikä, houkuttelee sinua pimeyteen?
Miten reagoit ääneen?

Kuvittele, että päätät tänä yönä pysytellä tarhassa aamun sarastukseen asti.
Millaista on odottaa?
Miltä paimenen ääni kuulostaa?
Mitä paimen sanoo sinulle?
Mihin paimen johdattaa sinut tänään?

Rukous

Tee psalmista 121 rukouksesi ja kiitä:

Herra, sinä et anna jalkani horjua.
Sinä, joka varjelet minua, et nuku.

Herra, sinä suojelet minua,
olet ottanut minut siipiesi suojaan.

Kätesi suojaa minua päivällä, yöllä olen turvassa luonasi.

Herra, sinä varjelet minut kaikelta pahalta, suojelet elämäni,
Suojaat minua, missä tahansa olenkin, nyt ja iankaikkisesti.