Latauspaikka 19

VIIKON EVÄS 28.10.2019

Rakas Jumala, kirkasta minulle Poikasi iloinen ja vakava sanoma, että me kuulumme sinun luoksesi vaikka asumme tässä maailmassa.

Joh. 17:13-19

13»Nyt minä tulen sinun luoksesi. Puhun tämän, kun vielä olen maailmassa, jotta minun iloni täyttäisi heidät. 14Minä olen ilmoittanut heille sanasi, ja he ovat saaneet osakseen maailman vihan, koska eivät kuulu maailmaan, niin kuin en minäkään kuulu. 15En kuitenkaan pyydä, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että varjelisit heidät pahalta. 16He eivät kuulu maailmaan, niin kuin en minäkään kuulu. 17Pyhitä heidät totuudellasi. Sinun sanasi on totuus. 18Niin kuin sinä lähetit minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät. 19Minä pyhitän itseni uhriksi heidän tähtensä, että heistäkin tulisi totuuden pyhittämiä.

Jeesus rukoilee selvästi, että Jumala ei ottaisi opetuslapsia pois maailmasta. Uskon kamppailu pitää käydä tässä maailmassa. On yhtä suuri ihme pysyä varjeltuna uskossa Jeesukseen kuin tulla uskoon. Meidät on lähetetty maailmaan todistajiksi, mutta voimme palvella Jumalaa vain silloin, kun tunnemme Hänen sanansa ja olemme sille kuuliaisia. Puhdistuminen ja pyhittyminen tapahtuu Jumalan sanan kautta. Kristityn elämä on taistelua, mutta se on myös täynnä iloa.

Näe itsesi elämässä maailmassa, mutta jatkuvasti tarkkana siitä, että et ole maailmasta.

Rukous

Rakas Jumala, anna pyhän sanasi puhdistavan valon loistaa elämääni ja puhdista pois se, mikä ei ole sinulle mieleen.