Latauspaikka 11

Viikon eväs 16.7.2018

Iankaikkinen Jumala.
Kaikki saa alkunsa sinusta.
Olet luonut kaikki ihmiset.
Olin ajatuksissasi, ennen kuin olin olemassa
ja ennen kuin kukaan ihminen oli ajatellut minua.
On sinun tahtosi, että olen olemassa.
Olen lähtöisin luotasi,
ja palaan luoksesi jonain päivänä.
Jumalani.

Onnellisia ne, jotka saavat voimansa sinusta. Askel askeleelta heidän voimansa kasvaa, ja he saapuvat Siioniin Jumalan eteen. Ps. 84:6,8

 

Joh. 9:8–12

Miehen naapurit ja muutkin, jotka ennen olivat nähneet hänet ja tiesivät hänet kerjäläiseksi, ihmettelivät: ”Eikö tämä ole se, joka istui kerjäämässä?” Toiset sanoivat: ”Sama mies”, toiset taas sanoivat: ”Ei ole, samannäköinen vain.” Mutta hän sanoi itse: ”Kyllä se olen minä.” He kysyivät häneltä: ”Kuinka olet saanut näkösi?” Hän vastasi: ”Se mies, jonka nimi on Jeesus, teki tahnaa, siveli sitä silmiini ja sanoi: ’Mene Siloan altaalle ja peseydy.’  Minä menin ja peseydyin, ja silloin sain näköni.” ”Missä se mies on?” he kysyivät häneltä, mutta hän vastasi: ”En tiedä.”

 

Naapurit ja tuttavat saattoivat tuskin uskoa silmiään. Heidän edessään seisoi mies, joka oli aina tunnettu sokeana kerjäläisenä. Nyt hän olikin yllättäen parantunut. Häntä tuskin tunnisti, hänessä oli jotain muutakin uutta.

Toisinaan omat, ahtaat näkemyksemme maailmasta istuvat niin sitkeässä, ettemme meinaa erottaa totuutta, vaikka olisimme sen kanssa kasvokkain. Todellisuus voi olla niin erilainen ja ajatuksiimme sopimaton, että meillä on suuri houkutus hylätä se.

Millainen kokemus mahtaa olla muuttua sokeasta kerjäläisestä aivan toiseksi ihmiseksi? Mikä merkitys on sillä, että Jumala tietää tarkalleen, kuka sinä olet?

 

Rukous

Ajattelen sinua Jeesus.

Sinussa on jotain salaperäistä.

En voi luopua sinusta.

Uskon, ettet sinä luovu minusta.

Oletko todella Jumala?

Elätkö, vaikka kuolit?

Onko sinulla valta toimia minun arjessani?

Jeesus, sinä puhuttelet minua,

enkä koskaan opi tuntemaan sinua täysin.

Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä, mutta asun myös murtuneiden ja nöyrien luona. Minä virvoitan murtuneiden hengen ja herätän eloon nöyrien sydämen. Jes. 57:15

 

Kirjoittaja