Latauspaikka 2

VIIKON EVÄS 28.1.2019

Jumala, muokkaa ajatuksiani lukemani tekstin kautta.

Joh. 12:17-19

17 Ne, jotka olivat olleet Jeesuksen mukana, kertoivat, miten hän kutsui Lasaruksen haudasta ja herätti hänet kuolleista. 18 Tämän vuoksi, kuultuaan millaisen tunnusteon Jeesus oli tehnyt, ihmiset lähtivät joukolla häntä vastaan. 19Fariseukset puhuivat keskenään: »Näettekö? Mikään ei auta. Koko maailma juoksee hänen perässään.»

Juutalaisten johtajat olivat sanoneet, että jokainen, joka tunnustaa Jeesuksen messiaaksi karkotetaan synagogasta. Kertomus kuolleen herättämisestä oli kuitenkin liian suuri uutinen vaiettavaksi, se leviää kuin renkaat veden pinnalla. ”Koko maailma juoksee hänen perässään”, toteavat fariseukset turhautuneina. He eivät siinä hetkessä tiedä, miten todeksi nämä sanat tulevat osoittautumaan. Siitä päivästä tähän päivään asti evankeliumi leviää kuin renkaat veden pinnalla.

Miten reagoin Jeesukseen sen perusteella, mitä olen kuullut hänestä?

Rukous

Jeesus, kiitos ihmisistä, jotka ovat kertoneet minulle sinusta. Johda kulkuni siihen suuntaan, mihin toivot minun käyvän, äläkä anna minun vaieta sinusta.