Latauspaikka 24

VIIKON EVÄS 17.12.2018

Kiitos Jeesus, että kuolit puolestani! Kiitos, että et paennut tehtävääsi!

Joh. 11:49-54

49 Silloin yksi heistä, Kaifas, joka oli sinä vuonna ylipappina, sanoi: »Te ette ymmärrä yhtään mitään. 50 Ettekö te käsitä, että jos yksi mies kuolee kansan puolesta, se on teille parempi kuin että koko kansa joutuu tuhoon?» 51 Tämä ei ollut hänen oma ajatuksensa, vaan sen vuoden ylipappina hän lausui ennustuksen: Jeesus oli kuoleva kansan puolesta, 52 eikä vain sen kansan puolesta, vaan kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.

53 Siitä päivästä lähtien neuvoston tavoitteena oli surmata Jeesus. 54 Sen tähden Jeesus ei enää liikkunut avoimesti Juudeassa vaan siirtyi lähelle autiomaata. Siellä, Efraim-nimisessä kaupungissa, hän sitten oleskeli opetuslapsineen.

Kohtaamme jälleen juutalaisen, joka ei ole ymmärtänyt Jeesuksen sanomaa, mutta lausuu Jumalan avulla totuuden: ”Jos yksi mies kuolee kansan puolesta, se on teille parempi kuin että koko kansa joutuu tuhoon”. Jeesus todellakin kuoli koko kansan puolesta. Kenenkään ei tarvitse tuhoutua. Tässä vaiheessa Jeesus vetäytyy syrjemmälle eikä liiku enää avoimesti. Voi koittaa aika, jolloin meidän on Suomessakin vedettävä kristillinen toiminta syrjään, mutta nyt saamme vapaasti julistaa hyvää sanomaa ihmisille. Käyttäkäämme tämä mahdollisuus niin kauan kuin se vielä on meillä.

Jeesus kuoli meidän puolestamme, sinun ja minun! Se on niin valtavaa, että sitä on vaikea käsittää. Anna itsellesi aikaa pohtia tätä totuutta.

Rukous

Kiitos Jeesus! Kiitos! Aamen.