Latauspaikka 13

Viikon eväs 26.6.2017

On hiljaista, ja tiedän, että olet tässä, Jumala. En tiedä parempaa kuin tulla lähellesi, mikä voisi voittaa sen? Läheisyytesi murtaa pimeyden minussa. Kohtaa sydämeni, Jumalani, jotta tuntisin sinut yhä paremmin.

Joh. 5:1-4

Jeesus parantaa miehen Betesdan altaalla

Tämän jälkeen oli eräs juutalaisten juhla, ja Jeesus lähti Jerusalemiin.  Jerusalemissa on Lammasportin lähellä allas, jonka hepreankielinen nimi on Betesda. Sitä reunustaa viisi pylväshallia, ja niissä makasi suuri joukko sairaita: sokeita, rampoja ja halvaantuneita. Nämä odottivat, että vesi alkaisi liikkua. Aika ajoin näet Herran enkeli laskeutui lammikkoon ja pani veden kuohumaan, ja se, joka ensimmäisenä astui kuohuvaan veteen, tuli terveeksi, sairastipa hän mitä tautia tahansa.

On murheellista ajatella kaikki niitä sairaita, sokeita, rampoja ja halvaantuneita, jotka makasivat altaan lähettyvillä. Mutta kun Herran enkeli tulee, voi tapahtua ihmeitä.

Onko elämässäsi alueita, joihin odotat Herran puuttuvan ja istut kuvaannollisesti kuin Betesdan altaalla?

Rukous

Kiitos Herra, että olet syntiemme sovittaja ja sairaiden parantaja.