Latauspaikka 15

Viikon eväs 18.6.2018

”Raamattu ei ole vain kirja. Sen elävässä olemuksessa on voima, joka lyö kaikki vastustajat.”
Napoleon Bonabarte

Tiedämme, että Jeesus voitti vastustajansa kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan. Kiitä ja ylistä häntä sen vuoksi laululla ja rukouksella.

Joh. 8:39–47

He vastasivat Jeesukselle: ”Meidän isämme on Abraham.” Jeesus sanoi: ”Jos olisitte Abrahamin lapsia, te myös tekisitte Abrahamin tekoja. Mutta nyt te haluatte tappaa minut – miehen, joka on sanonut teille totuuden, sen, minkä on Jumalalta kuullut. Niin ei Abraham tehnyt. Te teette aivan samoin kuin isänne.” 

He sanoivat: ”Me emme ole porton poikia. Meillä on yksi isä, Jumala.” Tähän Jeesus sanoi: ”Jos Jumala olisi teidän isänne, te rakastaisitte minua, sillä minä olen lähtöisin Jumalasta ja tulen hänen luotaan. Minä en edes päättänyt tulostani itse, vaan hän lähetti minut. Miksi te ette ymmärrä minun puhettani? Siksi, että te ette siedä kuunnella, mitä minä sanon. Te olette lähtöisin Saatanasta. Hän on teidän isänne, ja hänen halunsa te tahdotte tyydyttää. Saatana on ollut murhaaja alusta asti. Hän on kaukana totuudesta, se on hänelle vieras. Kun hän valehtelee, hän todella puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä. Mutta minua te ette usko, koska minä sanon teille totuuden. Kuka teistä voi osoittaa, että minä olen tehnyt syntiä? Ja jos puhun totta, miksi ette usko minua? Se, joka on lähtöisin Jumalasta, kuulee mitä Jumala puhuu. Te ette kuule, koska ette ole lähtöisin Jumalasta.” 

 

Jumala lähetti Jeesuksen maailmaan etsimään käsiinsä ja vapauttamaan hukkuvat. Monet ottavat tämän avun vastaan. Mutta jotkut kulkevat kadotettuina. Jeesus koettaa kaikin voimin saada ihmiset rakastamaan häntä, mutta hän ei pakota ketään.

Juutalaisilla oli Jumala. He eivät kyenneet uskomaan, että Jeesus oli Jumalan poika. Kuinka vaikeaa ja raskasta Jeesukselle onkaan kohdata ihmisiä, jotka eivät halua ottaa vastaan hänen apuaan ja rakkauttaan, Raamatun aikana ja nykypäivänä.

Kirjailija Agatha Christie on sanonut: ”Jos rakastat, saat kärsiä. Jos et rakasta, et tiedä, mitä kristityn elämä on.” Jeesus rakastaa ihmisiä, ja halusi käydä kärsimysten tien saadakseen heidät Jumalan yhteyteen. Mieti, mitä se merkitsee sinulle.

 

Rukous

Jeesus, sinä tulet sairaiden ja syntisten luo. Tule luokseni. Sinä olet Kristus, Jumalan poika. Vapahda minut. Kiitos, että rakastat minua.

Kirjoittaja