Latauspaikka 13

Viikon eväs 25.6.2018

Iankaikkinen Jumala.
Sinä olit, ennen kuin mitään muuta oli olemassa,
ja kaikki olemassa, koska sinä olet.
Siksi ylistän sinua
Jumalani.

Joh. 8:48–53

Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: ”Sinä olet samarialainen, ja sinussa on paha henki. Eikö asia olekin niin?” Jeesus vastasi: ”Ei minussa ole pahaa henkeä. Minä kunnioitan Isääni, mutta te häpäisette minua. Itse en kysy kunniaani, mutta on toinen, joka kysyy ja tuomitsee. Totisesti, totisesti: joka pitää kiinni minun sanastani, ei milloinkaan näe kuolemaa.”

Juutalaiset sanoivat hänelle: ”Nyt asia on selvä: sinussa on paha henki. Abraham on kuollut, samoin profeetat, mutta sinä sanot: ’Joka pitää kiinni minun sanastani, ei milloinkaan kohtaa kuolemaa.’  Sinäkö muka olet suurempi kuin isämme Abraham? Hän on kuollut, ja niin ovat kuolleet myös profeetat. Mikä sinä luulet olevasi?”

 

Jumala on itse mukana maailman tapahtumissa. Hän ei ole enää etäinen, vaan on tullut ihmiseksi meidän luoksemme. Hän seisoo kasvojesi edessä, katsoo sinua ja puhuu sinulle. Hän puhuu kuin se, jolle on annettu valta. Hän vastaa kysymyksiisi ja haastaa maailmankuvasi. ”Totisesti, totisesti: joka pitää kiinni minun sanastani, ei milloinkaan näe kuolemaa.” Kuka voi puhua näin? Jumalan poika. Ne, jotka ennen laittoivat toivonsa tähän maailmaan, saavat nyt laittaa toivonsa Jeesukseen. Jeesus sanoo: ”Katso, uudeksi minä teen kaiken”.

Mieti Jeesuksen sanoja: ”Totisesti, totisesti: joka pitää kiinni minun sanastani, ei milloinkaan näe kuolemaa.” Kysy Jeesukselta, mitä hän tarkoittaa sanoillaan. Ole hiljaa hänen edessään. Odota häntä ja anna uudenlaisen luottamuksen täyttää itsesi.

 

Rukous

Jeesus, sinun viisautesi voittaa minun viisauteni.

Kaikki sinussa on täydellistä.

Sinä viehätät minua, ja haluan nähdä sinua enemmän.

Hyvä on sen osa, joka löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin. Ps. 1:1-2

Kirjoittaja