Koivumetsa

Viikon eväs 11.6.2018

Jeesus, näet että asun vapaassa maassa. Saan tehdä, mitä haluan. Silti kaipaan usein olevani todella vapaa. Jeesus, tee minut vapaaksi.

Joh. 8:33–38

He vastasivat hänelle: ”Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, emme me ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka voit sanoa, että meistä tulee vapaita?” Jeesus vastasi: ”Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. Minä tiedän kyllä, että te olette Abrahamin jälkeläisiä. Silti te haluatte tappaa minut, koska sanani ei saa teissä sijaa. Minä puhun, mitä olen Isäni luona nähnyt – ja te teette, mitä olette omalta isältänne oppineet.”

 

Abraham sai Jumalalta käskyn uhrata oma poikansa (1. Moos. 22). Tämä harjoitus tarkoitti sitä, että Jumala aikoi tehdä Abrahamista todella vapaan. Mutta miksi tällaisen kiertotien kautta? Nähdessään, että Abraham oli valmis viemään harjoituksen loppuun, Jumala puuttui asiaan ja vaihtoi pojan eläinuhriin.

Harjoitus osoitti Abrahamin vanhurskaaksi. Uskollisuus Jumalaa kohtaan teki hänet vapaaksi. Meidän syntisyytemme estää meitä olemasta täysin vapaita, mutta kun uskomme Jumalan antamaan uhriin, Jeesukseen Kristukseen, tulemme vapaiksi.

Poista matkapuhelimestasi akku. Onko puhelin vapaa käytettäväksi? Vasta kun ladattu akku asetetaan puhelimeen, on puhelin vapaasti käytettävissä. Jumalan Sana tekee meidät vapaiksi. Lue kuluvan päivän aikana kertomus Abrahamista (1. Moos. 22).

 

Rukous

Rakas Jeesus. Kiitos, että teet ihmiset todella vapaiksi. Kiitos, että särjit kuoleman ja synnin vallan Golgatalla, ja se vaikuttaa minuunkin. Näen nyt, miten vapaa olen sinussa. Auta minua kätkemään sanasi sydämeeni.

 

 

Kirjoittaja