Latauspaikka 4

VIIKON EVÄS 25.2.2019

Jeesus, sinä sanot olevasi valo. Valaise tieni, ja kulje kanssani tänään.

Joh. 12:34-36

34 Ihmiset sanoivat Jeesukselle: »Me olemme laista oppineet, että Messias pysyy ikuisesti. Kuinka voit sanoa, että Ihmisen Poika on korotettava? Kuka tämä Ihmisen Poika on?» 35 Jeesus sanoi heille: »Vielä hetken aikaa valo on teidän keskellänne. Kulkekaa niin kauan kuin teillä on valo, ettei pimeys saisi teitä valtaansa. Joka kulkee pimeässä, ei tiedä, minne on menossa. 36 Niin kauan kuin teillä on valo, uskokaa valoon, jotta teistä tulisi valon lapsia.» Tämän sanottuaan Jeesus lähti ja poistui heidän näkyvistään.

Juutalaiset eivät voineet käsittää, mitä Jeesus tarkoitti sillä, että hänet tullaan korottamaan. Heidän käsityksensä mukaan Messias tulisi aina olemaan heidän luonaan. Miksi Jeesus vihjaa jättävänsä heidät? Ja miksi hän puhuu arvoituksin? Väki alkaa turhautua.

Jeesus kehottaa heitä seuraamaan valoa, Jeesusta, jotta pimeys (paha) ei saa valtaa heidän elämässään. Ymmärtävätköhän he sanojen vakavuuden?

Sytytä kynttilä ja kulje sen kanssa ympäri huonetta. Kiitä Jeesusta, joka on valo tielläsi.

Rukous

Jeesus, en halua kulkea pimeässä. Joskus kuitenkin pelkään tekeväni niin. Auta minua uskomaan sinuun valonani, ja ole mukanani kaikkialla.