Latauspaikka 3

VIIKON EVÄS 18.2.2019

Jeesus, anna minun ymmärtää hiukan enemmän suuruudestasi, ja siitä, mitä olet käynyt läpi vuokseni.

Joh. 12:27-33

27 »Nyt olen järkyttynyt. Mitä sanoisin? Isä, pelasta minut tästä hetkestä! Ei! Juuri tähän on elämäni tähdännyt. 28 Isä, kirkasta nimesi!»

Silloin kuului taivaasta ääni: »Minä olen sen kirkastanut ja kirkastan jälleen.»29 Paikalla oleva väkijoukko kuuli äänen ja sanoi ukkosen jyrähtäneen. Jotkut kyllä sanoivat: »Enkeli puhui hänelle.» 30 Silloin Jeesus sanoi: »Ei tämä ääni puhunut minun tähteni, vaan teidän tähtenne. 31 Nyt tämä maailma on tuomiolla, nyt tämän maailman ruhtinas syöstään vallasta. 32 Ja kun minut korotetaan maasta, minä vedän kaikki luokseni.» 33 Näillä sanoilla Jeesus ilmaisi, millainen tulisi olemaan hänen kuolemansa.

Jeesuksen tunteet ovat ristiriitaiset. Hän on peloissaan ajatellessaan kuolemaa, joka odottaa häntä. Hän on valmis luovuttamaan, jotta ei joutuisi kohtaamaan tulevia kärsimyksiään. Seuraavassa hetkessä hän kuitenkin kuiskaa, että, hänet on kutsuttu tähän tehtävään. Hän pyytää Jumalaa näyttämään suuruutensa ympärillä oleville.

Jotkut paikalla olijoista kuulevat jumalallisen äänen puhuvan. Toiset kuulevat kuin ukkosen jyrinää. Jeesus haluaa tämän kautta osoittaa ihmisille, että maailman tuomio on lähellä. Saatana kärsii tappion. Sen tekee mahdolliseksi Jeesuksen ristinkuolema.

Kuuntele ääntä, joka sanoo: ”Minä olen sen kirkastanut ja kirkastan jälleen”. Miltä ääni kuulostaa? Miten reagoit siihen?

Rukous

Jumala, kiitos, että kirkastat nimesi yhä uudelleen ja uudelleen. Anna minunkin kokea arkipäivässäni se, että näytät suuruutesi.