Latauspaikka 3

VIIKON EVÄS 11.2.2019

Jumala, auta minua asettamaan asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen eläessäni täällä maailmassa. Kulje kanssani vaelluksellani tänään.

Joh. 12:25-26

25 Joka rakastaa elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka tässä maailmassa panee alttiiksi elämänsä, saa osakseen ikuisen elämän. 26 Jos joku tahtoo olla minun palvelijani, seuratkoon minua. Missä minä olen, siellä on oleva myös palvelijani, ja Isä kunnioittaa sitä, joka palvelee minua.

Jeesuksen puhe voi joskus kuulostaa kovalta. Hän muistuttaa asioiden arvojärjestyksestä sanoessaan, että ihminen menettää iankaikkisen elämän takertuessaan maalliseen elämäänsä. Jeesus haastaa meitä kääntämään katseemme pois itsestämme ja omaisuudestamme ja keskittymään sen sijaan asioihin, joilla on merkitystä iankaikkisesti. Tie ikuiseen elämään merkitsee maallisesta elämästä luopumista.

”Missä minä olen, siellä on oleva myös palvelijani”, sanoo Jeesus. Ja miten hänen puheensa jatkuukaan! Jos seuraamme Jeesusta, saamme palkan itse Isältä Jumalalta.

Seisot näköalapaikalla ja tähystelet nähdäksesi tien, jota aiot kulkea. Kuvittele, että Jeesus seisoo vierelläsi ja pyytää sinua seuraamaan häntä sitä tietä pitkin, jonka hän valitsee. Mitä vastaat hänelle?

Rukous

Jeesus, haluan seurata sinua, mihin sitten menetkin. Tiedän, ettei se ole helpoin tie. Palvelijanasi uskon kuitenkin, että määränpää on kaiken vaivan arvoinen.