Latauspaikka Vara Kevättalvi

VIIKON EVÄS 23.3.2020

Rakas Jumala, auta minua uskomaan, että olet vahvempi kuin kuolema. Maailma on täynnä kuolemaa ja pimeyttä, mikä tekee minut helposti onnettomaksi ja pelokkaaksi. Rukoilen, että usko elämään ja valoon täyttäisi minut tänään ilolla ja kiitollisuudella. Anna minulle iloinen tietämys siitä, että sinä elät.

Joh. 20:1-4

1. Sapatin mentyä, viikon ensimmäisenä päivänä Magdalan Maria tuli jo aamuhämärissä haudalle ja näki, että haudan suulta oli kivi siirretty pois. 2. Hän lähti juoksujalkaa kertomaan siitä Simon Pietarille ja sille opetuslapselle, joka oli Jeesukselle rakkain, ja sanoi heidät tavattuaan: »Ovat vieneet Herran pois haudasta, emmekä me tiedä, minne hänet on pantu.» 3. Pietari ja se toinen opetuslapsi lähtivät heti juoksemaan haudalle. 4. Miehet menivät yhtä matkaa, mutta se toinen opetuslapsi juoksi Pietaria nopeammin ja ehti haudalle ensimmäisenä.

Jerusalemissa on vielä pimeää ennen auringonnousua. Magdalan Maria ei anna kuitenkaan pimeyden estää kulkuaan. Hän tuntee tien haudalle, jonne Jeesus laitettiin ennen sapattia. Tultuaan puutarhaan hän näkee, että kivi on vieritetty pois haudan suulta. Vaikka Jeesus on monta kertaa ennen kuolemaansa puhunut siitä, että hän tulee heräämään eloon, ei tämä ajatus tule Marian mieleen. Järkyttyneenä hän juoksee kertomaan opetuslapsille, että Jeesuksen ruumis on poissa. – Mitä heidän mielissään mahtaakaan liikkua tämän kuullessaan?

Kaksi epäilevää opetuslasta juoksee pimeän kaupungin läpi haudalle. – Vai voimmeko sanoa, että he epäilevät? Ovatko Marian sanat sytyttäneet heissä jo ylösnousemuksen toivon?

Rukous

Jeesus, sinuun voi aina luottaa! Opetuslapsetkin tiesivät sen. Siitä huolimatta he unohtivat sanasi siitä, että tulet nousemaan kuolleista. Meidän ihmisymmärryksessämme on syvälle juurtuneena ajatus siitä, että kuolema on kaiken päätepiste. On vaikea ymmärtää, että kuolema ei ole loppu. – Sinun kuolemasi oli alku uudelle ja valtavalle, kaikkia koskettavalle. Auta minua luottamaan sinuun ja ylösnousemukseesi!