Latauspaikka 14

VIIKON EVÄS 29.7.2019

Kiitos, että kutsut minua ystäväksesi. Kiitos, että saan olla seurassasi ystävänä eikä palvelijana. Anna tämän yhteisen hetken vahvistaa ystävyyttämme.

Joh. 15:12-17

12Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. 13Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. 14Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. 15En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. 16Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. 17Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.

Jälleen uusi ja merkittävä lause Jeesukselta: ”Te olette ystäviäni, kun teette sen, minkä käsken teidän tehdä”. Kristityn elämässä on tärkeää tehdä, niin kuin Jeesus sanoo. Opetuslapset saavat oppia, että että he ovat nyt Jeesuksen ystäviä, joille hän uskoo asioita, eivätkä palvelijoita, jotka vain tekevät sen, mikä on käsketty. Jeesus kutsuu meitä elämään hänen ystävinään, joille hän antaa suuria lupauksia. Tulemme kantamaan pysyvää hedelmää, ja saamme sen, mitä pyydämme hänen nimessään.

Kuvittele olevasi yksi kahdestatoista opetuslapsesta, jotka kulkevat Jeesuksen mukana. Ihailette Jeesusta, hän on vaikuttava henkilö. Miten reagoit, kun hän kertoo, ettet sinä ole hänen palvelijansa vaan hänen luottoystävänsä?

Rukous

Jumala, on häkellyttävää, että sinä, joka olet niin paljon minua korkeampi, kutsut minua ystäväksesi. Että luotat minuun ja kerrot minulle, mitä sydämelläsi on. Jumala, anna anteeksi että usein en kuuntele, kun haluat jakaa minulle asioita. Avaa korvani, jotta kuulisin, kun kerrot ajatuksistasi.