Pixabay Currant 3595646 1920

VIIKON EVÄS 5.8.2019

Jumala, tarvitsen voimaa sinun seuraamiseesi, kun kohtaan uskoni takia vastustusta. Rukoilen, että vahvistat tässä hetkessä minua sanasi kautta, jotta toisin kunniaa nimellesi.

Joh. 15:18-25

18»Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua.19Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä.

20»Muistakaa, mitä teille sanoin: ei palvelija ole herraansa suurempi. Jos minua on vainottu, vainotaan teitäkin. Jos minun sanaani on kuultu, kuullaan myös teidän sanaanne. 21Kaiken tämän ihmiset tekevät teille minun nimeni tähden, siksi etteivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt. 22Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, he eivät olisi syyllisiä, mutta nyt heidän on mahdotonta puolustella syntiään. 23Joka vihaa minua, vihaa myös Isääni. 24Ellen olisi tehnyt heidän keskuudessaan tekoja, joita kukaan toinen ei ole tehnyt, he eivät olisi syyllisiä. Mutta nyt he ovat nähneet minun tekoni ja vihaavat sekä minua että Isääni. 25Näin täytyi käydä, jotta toteutuisi heidän kirjoitustensa sana: ’He ovat syyttä vihanneet minua.’

Jumalan tahto ei ole tehdä meitä onnelliseksi, vaan kirkastaa omaa nimeään. Meidän on välillä vaikea hyväksyä tätä. Opetuslapset saavat kokea, että ihmiset eivät ymmärrä heitä, mistä seuraa monenlaisia vastuksia. Jeesuksen seuraajat joutuvat kohtaamaan vastustusta, vaikka se tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Myös Jeesusta vihattiin ilman syytä. Palvelija ei ole herraansa suurempi, ja siksi meidän pitää tyytyä samanlaiseen kohteluun kuin Jeesus. Jeesus on kuitenkin kanssamme kaikissa ahdingoissa!

Kuvittele olevasi ihmisjoukossa Jeesuksen ympärillä. Monet näkevät hänessä jännittävän persoonan, mutta vielä useammat ajattelevat, että kylläpä hän käyttäytyy omituisesti. Miten toimit, kun ystäväsi näkevät sinut hänen seurassaan?

Rukous

Jumala, kiitos, että kuulun sinulle ja saan olla osa kansaasi. Anna anteeksi, että häpeän sinua tai pidän uskoni vain omana tietonani pelätessäni ihmisten reaktioita. Jeesus, et koskaan hävennyt isääsi, ja haluan olla kuin sinä, nimesi kunniaksi. Sinä saat kasvaa ja minä vähetä.