Latauspaikka 4

Viikon eväs 5.3.2018

Eräs lähetystyöntekijä kehotti: Pyydä Jumalaa näyttämään synti elämässäsi. Hän näkee sinussa kaiken.

Joh. 8:1-11

”mutta Jeesus meni Öljymäelle. Varhain aamulla hän tuli taas temppeliin. Hänen luokseen kerääntyi ihmisiä suurin joukoin, ja hän istuutui ja opetti heitä.

Kesken kaiken toivat lainopettajat ja fariseukset paikalle naisen, joka oli joutunut kiinni aviorikoksesta. He asettivat hänet Jeesuksen eteen ja sanoivat: ”Opettaja, tämä nainen on avionrikkoja, hänet tavattiin itse teossa. Mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. Mitä sinä sanot?” He puhuivat näin pannakseen Jeesuksen koetukselle ja saadakseen sitten aiheen syyttää häntä.

Mutta Jeesus kumartui ja kirjoitti sormellaan maahan. Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: ”Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven.” Hän kumartui taas ja kirjoitti maahan. Jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä.* Kansan keskelle jäi vain Jeesus ja nainen. Jeesus kohotti päänsä ja kysyi: ”Nainen, missä ne kaikki ovat? Eikö kukaan tuominnut sinua?” ”Ei, herra”, nainen vastasi. Jeesus sanoi: ”En tuomitse minäkään. Mene, äläkä enää tee syntiä.” ”

 

Lähtikö Jeesus rukoilemaan, lepäämään tai saamaan uutta voimaa? Tiedämme vain, että hän tuli takaisin ja opetti suorasukaisesti ympärille kerääntyneitä ihmisiä. Jotta Jumalan pelastussuunnitelma  olisi saatu ihmisten tietoon, heitä piti opettaa.

Fariseukset keskeyttivät Jeesuksen opetuksen. Heillä oli aikeena saada Jeesus tuomittua, eivätkä he kaihtaneet mitään keinoja. Mutta väärintekijä joutuu aina kohtaamaan synnin ja kuoleman. Yksi toisensa jälkeen ihmiset lähtivät pois. Hänen rakkautensa oli paljastanut synnin. Yksi jäi paikalle ja sai nähdä, että Jeesus otti pois hänen syntinsä.

Mieti uutta elämää, jonka nainen sai.
Sovella sitä omaan elämääsi.
Mene äläkä enää tee syntiä.

Rukous

Jeesus. Kun istun tässä edessäsi ja anna sinun opettaa minua, tulen tietoiseksi ajatusteni ja sydämeni farisealaisuudesta ja synnistä. Näet minut, Jumala. Älä tuomitse minua, vaan anna minun syntisen naisen tapaan kokea armosi ja anteeksiantamuksesi.

Kirjoittaja