Latauspaikka 1

Viikon eväs 30.1.2017

Pyydä, että osaisit asettaa asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen kuten Jeesus. Kiitä häntä omasta seurakunnastasi.

Joh. 2:13-17

”Juutalaisten pääsiäisjuhla oli tulossa, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. Hän näki temppelissä kauppiaita, jotka myivät härkiä, lampaita ja kyyhkysiä. Siellä istui myös rahanvaihtajia. Jeesus teki nuoranpätkistä ruoskan ja ajoi heidät kaikki temppelistä lampaineen ja härkineen. Hän paiskasi vaihtajien rahat maahan ja kaatoi heidän pöytänsä. Kyyhkysten myyjille hän sanoi: ”Viekää lintunne pois! Älkää tehkö Isäni talosta markkinapaikkaa!” Silloin opetuslapset muistivat, mitä kirjoituksissa sanotaan: ”Kiivaus sinun temppelisi puolesta kuluttaa minut.”

 

Siihen aikaan Jumalan huoneeseen tuotiin uhreja. Uhrikäytäntöön kuului kaupankäynti eläimillä. Mutta uhrieläinten myyjät kiskoivat aivan liian kovaa hintaa. Jumalan huone on ennen kaikkea paikka, jossa saamme löytää levon ja mahdollisuuden hiljentyä Jumalan läheisyydessä. Jeesus halusi puolustaa sitä.

Pohdi ja kirjoita muistiin, mikä tekee sinun seurakunnastasi markkinapaikan. Ja sitä, mikä tekee seurakunnastasi Isän Jumalan huoneen.

Rukoile

Kiitä Jeesusta siitä, että hän haluaa, että ihmisillä on paikka jossa voi kohdata Jumalan. Pyydä, että saisit hänen intoaan, rohkeuttaan ja voimaansa.