Latauspaikka 1

Viikon eväs 23.1.2017

Pyydä Pyhää Henkeä, että tämä Raamatun kertomus saisi avautua sinulle uudella, yllättävällä tavalla.

Joh. 2:6-12

”Tämän hän sanoi koetellakseen Filippusta, sillä hän tiesi kyllä, mitä tekisi. 7Filippus vastasi: ”Kahdensadan denaarin leivistä ei riittäisi heille edes pientä palaa kullekin.” Silloin eräs opetuslapsi, Simon Pietarin veli Andreas, sanoi Jeesukselle: ”Täällä on poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa. Mutta miten ne riittäisivät noin suurelle joukolle?”
Jeesus sanoi: ”Käskekää kaikkien asettua istumaan.”  Rinteellä kasvoi rehevä nurmi, ja ihmiset istuutuivat maahan. Paikalla oli noin viisituhatta miestä.  Jeesus otti leivät, kiitti Jumalaa ja jakoi leivät syömään asettuneille. Samoin hän jakoi kalat, ja kaikki saivat niin paljon kuin halusivat. Kun kaikki olivat kylläisiä, Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Kerätkää tähteeksi jääneet palaset, ettei mitään menisi hukkaan.”

 

Tämä ihme herätti huomiota. Se rikkoi fysiikan lakeja ja olisi ollut kenen tahansa taikurin unelmatemppu. Jeesus täytti ihmisten tarpeen ja antoi samalla meille mallin siitä, että hän haluaa tehdä meille ihmeitä, jos me pyydämme ja toimimme uskossa. Jeesuksen teko myös vahvisti ihmisten uskoa siihen, että Jeesus on tosi Jumala.

Rukous

Pyydä rohkeutta toimia sen mukaan, että uskot Jeesuksen vastaavan rukouksiisi. Pyydä rohkeutta pyytää ihmeitä, ja uskoa nähdä hänen ihmeitään.