Latauspaikka 26

Viikon eväs 16.1.2017

Kiitos Jeesus, että haluat osallistua meidän jokapäiväiseen elämäämme, sen iloihin ja suruihin. Auta meitä jakamaan koko elämänmme Sinun kanssasi.

Joh. 2:1-5

”Viikon kolmantena päivänä vietettiin Galilean Kaanassa häitä. Jeesuksen äiti oli siellä, ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa kutsuttiin häihin. Viini loppui kesken, ja äiti sanoi Jeesukselle: ”Heillä ei ole viiniä.” Mutta Jeesus vastasi: ”Anna minun olla, nainen. Minun aikani ei ole vielä tullut.” Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: ”Mitä hän teille sanookin, tehkää se.”

 

Jeesuksen äiti esitti pyynnön, koska viini oli loppumassa juhlista. Jeesus ei luvannut vastausta. Mutta Maria oli varma, että Jeesus tekisi jotain. Hänen pyyntönsä on esimerkki siitä, että emme voi rukoillessa esittää vaatimuksia, mutta voimme luottaa siihen, että Jeesus kuulee rukouksemme ja vastaa niihin omalla ajallaan ja tavallaan. Saamme luottaa siihen yhtä vahvasti kuin Jeesuksen äiti, joka uskalsi antaa palvelijoille salaperäisen kehotuksen totella Jeesusta.

Mitä sinun elämässäsi on loppumassa sellaista, mitä voisit Jeesukselta pyytää? Entä lähimmäistesi elämässä?

Rukous

Voit anoa Jeesukselta sitä, mitä sinä tai lähimmäisesi tarvitsette. Kiitä niistä monista kerroista, jolloin hän on antanut sinulle ja toisille ihmisille sitä, mitä elämästänne on puuttunut.