Latauspaikka Talvi

VIIKON EVÄS 27.1.2020

Taivaallinen kuningas ja lohduttaja, totuuden Henki. Sinä olet kaikkialla, täytät maailmankaikkeuden, sinä jumaluuden lähde, elämän antaja, tule asumaan minuun, puhdista minut kaikesta pahasta ja pelasta sieluni. (Rukous tanskalaisesta virsikirjasta)

Joh. 18:38-40

38. »Mitä on totuus?» kysyi Pilatus. Tämän sanottuaan Pilatus meni taas ulos juutalaisten luo ja sanoi heille: »En voi havaita hänen syyllistyneen mihinkään rikokseen. 39. Tapana on, että minä pääsiäisjuhlan aikana teidän mieliksenne päästän vapaaksi yhden vangin. Tahdotteko, että vapautan juutalaisten kuninkaan?» 40. Silloin he alkoivat huutaa: »Ei häntä! Päästä Barabbas!» – Barabbas oli rosvo.

Hän tiesi sen. Jeesus tunsi tiensä ristille. Kuitenkin häntä varmasti satutti kuulla, kuinka ihmiset, joiden puolesta hän pian tulisi antamaan henkensä, vihasivat häntä ja pettivät hänet.

Koeta  asettua Jeesuksen asemaan. Rakastat edessäsi olevia ihmisiä, mutta he vihaavat sinua ja haluavat, että kuolet.

Rukous

Jeesus, miten voitkaan rakastaa minua. Se ei ole oikeudenmukaista. Auta minua ymmärtämään, miten siunattu olen, koska saan tuntea sinut. Auta, että voisin jakaa siitä tänään ihmisille, joita kohtaan.