Latauspaikka Talvi

VIIKON EVÄS 20.1.2020

Ylösnoussut Herra, sinä käyt kanssamme maailman loppuun saakka. Minne käytkin, lapsesi seuraavat jalanjäljissäsi. Kuljet edellämme Jumalan luo, missä rakkaasi saavat aina olla kanssasi. (Johan Nordahl Brun 1786)

Joh. 18:37-38

37. »Sinä siis kuitenkin olet kuningas?» Pilatus sanoi. Jeesus vastasi: »Itse sinä sanot, että olen kuningas. Sitä varten minä olen syntynyt ja sitä varten tullut tähän maailmaan, että todistaisin totuuden puolesta. Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minua.» 38. »Mitä on totuus?» kysyi Pilatus.

Hän kääntää asiat ylösalaisin. Kuningasta kuuluu kohdella kunnioittavasti. Kuninkaalla on ylelliset vaatteet ja kultakruunu. Jeesus ottaa syyttömänä vastaan rangaistuksen. Häntä piestään ja pilkataan. Miksi hän suostuu siihen? Koska hän rakastaa sinua!

Pohdi, mitä sinulle merkitsee se, että Jeesus on kuningas.

Rukous

Jeesus, ole kuningas minun elämässäni. Auta minua nöyrtymään edessäsi. Kiitos, että sinä nöyrryit ensin minun palvelijakseni. Kiitos, että annoit minulle elämän!