Latauspaikka 24

VIIKON EVÄS 13.1.2020

Herra, minun Jumalani, sinua minä kiitän koko sydämestäni, iäti minä kunnioitan nimeäsi. Sinun hyvyytesi on suuri, sinä nostit minut tuonelan syvyyksistä. Kiitos Jeesus! Ps. 86:12-13

Joh. 18:33-36

33. Pilatus meni takaisin palatsiin, käski tuoda Jeesuksen eteensä ja kysyi häneltä: »Oletko sinä juutalaisten kuningas?» 34. Jeesus vastasi: »Itsekö sinä niin ajattelet, vai ovatko muut sanoneet minusta niin?» 35. Pilatus sanoi: »Olenko minä mikään juutalainen? Oma kansasi ja ylipapit sinut ovat minulle luovuttaneet. Mitä sinä olet tehnyt?» 36. Jeesus vastasi: »Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta. Jos se kuuluisi tähän maailmaan, minun mieheni olisivat taistelleet, etten joutuisi juutalaisten käsiin. Mutta minun kuninkuuteni ei ole peräisin täältä.»

Jeesus – kuningas, vapahtaja, tie, totuus ja elämä – antaa Pilatuksen, ihmisen, kuulustella itseään. Kuolemasta ei ole enää pakotietä. Jeesus kärsii kaiken. Sinun ja minun vuokseni!

Katso Jeesusta kuulustelutilanteessa. Kuvittele, millaista olisi tietää, mitä kärsimyksiä joutuu vielä kestämään ja samalla tietää olevansa syytön.

Rukous

Joudut kuolemaan ristillä täysin syyttömänä, Jeesus. Jos minä olisin ollut sinun tilallasi, olisin ollut valtavan katkera ihmisille, jotka eivät pääse eroon synnistä. Mutta sinä et ole katkera. Sinä rakastat ihmisiä. Rakastat minua, ja siksi suostuit kuolemaan. Se on valtavaa! Kiitos, Jeesus.