Latauspaikka 24

VIIKON EVÄS 6.1.2020

Sinut ristiinnaulittiin, Jeesus. Minun vuokseni sinä annoit lävistää ja pilkata itseäsi. Miksi?
Jeesus, sinä rakastat minua, ja näytit rakkautesi ristillä. Kiitos!
Voi Jeesus, auta minua rakastamaan sinua.

Joh. 18:28-32

28. Kaifaksen luota Jeesus vietiin maaherran palatsiin. Oli varhainen aamu. Juutalaiset eivät itse menneet palatsiin sisälle, etteivät saastuisi vaan voisivat syödä pääsiäisaterian. 29. Niinpä Pilatus tuli ulos heidän luokseen ja kysyi: »Mistä te syytätte tätä miestä?» 30. He vastasivat: »Jos hän ei olisi rikollinen, emme luovuttaisi häntä sinulle.» 31. »Pitäkää itse hänet», Pilatus sanoi, »ja tuomitkaa hänet oman lakinne mukaan.» Mutta juutalaiset sanoivat: »Meidän ei ole lupa tuomita ketään kuolemaan.» 32. Näin tapahtui, jotta Jeesuksen sanat kävisivät toteen. Hän oli aiemmin ilmaissut, millainen tulisi olemaan hänen kuolemansa.

He naulitsivat hänet ristinpuuhun. Ilman puudutusta. Vain kipua. Samalla he pilkkasivat ja sylkivät häntä. Hän, Jeesus, antoi surmata itsensä sinun vuoksesi. Se oli äärimmäinen rakkaudenosoitus.

Kuka Jeesus on? Kirjoita muistiin kaksi sanaa, joilla Jeesuksen persoonaa kuvaillaan Raamatussa.

Rukous

Minä ylennän sydämeni sinun puoleesi. Täytä palvelijasi ilolla! Sinä, Herra, olet hyvä, sinä annat anteeksi, runsain mitoin sinä jaat armoasi kaikille, jotka sinua avuksi huutavat. Kuule minun rukoukseni, Herra, ota vastaan avunpyyntöni. Sinua minä hädässäni huudan, ja sinä vastaat minulle. (Ps. 86:4-7)