Latauspaikka 25

Viikon eväs 2.1.2017

Kiitos Jumala, että sinulla oli suunnitelma meidän pelastamiseksemme. Auta minua näkemään se yhä selvemmin.

Joh. 1:45-47

Filippus tapasi Natanaelin ja sanoi hänelle: ”Me olemme löytäneet sen, josta Mooseksen laki ja profeettojen kirjat todistavat! Hän on Jeesus, Joosefin poika Nasaretista.” ”Nasaretistako?” Natanael kysyi. ”Voiko Nasaretista tulla mitään hyvää?” ”Tule, niin näet”, sanoi Filippus. Kun Jeesus näki Natanaelin tulevan, hän sanoi: ”Siinä on oikea israelilainen, mies vailla vilppiä!”

 

Filippus levitti Jeesuksen kutsua. Koska Filippus ja hänen ystävänsä olivat juutalaisia, he tiesivät, että Jumala oli läpi Vanhan Testamentin luvannut lähettää vapahtajan. Nyt Filippus levitti uutista: ”Vapahtaja on tullut! Hän on Jeesus, Joosefin poika Nasaretista!”

Ymmärrettävästi Natanaelin oli vaikea uskoa tätä. Oliko Jumala juuri nyt täyttämässä suurta lupaustaan, jota juutalaiset olivat odottaneet vuosisatojen ajan? Voisiko mahtava lupaus täyttyä tavallisessa, maalaiskylästä kotoisin olevassa  käsityöläisessä? Filippus vastaa Natanaelin epäilyyn: ”Tule, niin näet!” Kun Natanael seuraa Filippuksen kehotusta, hän tapaa Jeesuksen, joka sanoo: ”Sinä et tunne minua, Natanael, mutta minä tunnen sinut! Minä näin sinut.”

Anna Jumalan näyttää sinulle muutama ihminen, joiden kanssa olet tekemisissä. Ihmisiä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta. Anna Jumalan osoittaa sinulle, millä tavoin voisit sanoa heille: ”Tule, niin näet!” Pyydä Jumalaa kertomaan sinulle, millainen voisi olla Jeesuksen ensimmäinen lause  kullekin näistä ihmisistä.

Rukous

Kiitä Jumalaa siitä, että Hän on toteuttanut pelastussuunnitelmansa sinunkin elämässäsi. Pyydä Jumalaa siunaamaan sinua, jotta saisit tilaisuuksia tehdä samoin kuin Filippus. Kutsu niitä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta.