Pixabay Spring 4152945 1920

VIIKON EVÄS 13.5.2019

Hiljenny, jotta kuulet, mitä Jeesus haluaa sanoa sinulle tänään. Pyydä viisautta tuntea hänen tahtonsa sinun elämässäsi. Pyydä häntä varjelemaan sinua.

Joh. 13.36-38

36»Herra, minne sinä menet?» kysyi Simon Pietari. Jeesus vastasi: »Minne minä menen, sinne et sinä nyt voi tulla minun kanssani, mutta myöhemmin kyllä tulet.» 37Pietari sanoi: »Herra, miksi en nyt pääse mukaasi? Minä annan vaikka henkeni puolestasi.» 38Jeesus sanoi hänelle: »Sinäkö annat henkesi minun puolestani? Totisesti, totisesti: ennen kuin kukko laulaa, sinä kolme kertaa kiellät minut.»

Pietari ihmettelee Jeesuksen sanoja. Hän toivoo voivansa seurata Jeesusta. muttei tiedä, mihin Jeesus on joutumassa. Pietarilla on vielä edessään elämänsä tärkein opetus. Hän tulee kieltämään Jeesuksen, mutta tulee myös kokemaan anteeksiannon ja olemaan Jeesuksen käytössä hänen apostolinaan. Hän saa kokea anteeksi saamisen ilon. Jeesus osoittaa tässä keskustelussa Pietarille tuntevansa hänet paremmin kuin Pietari itse, ja rakastavansa häntä lakkaamatta. Jeesus tuntee samalla tavalla sinutkin ja rakastaa sinua.

Mieti, millä tavoin sinä olet kieltänyt tai kiellät Jeesuksen? Muistele viimeksi kulunutta päivää ja sitä, miten sen aikana häpesit tai kielsit olevasi Jeesuksen opetuslapsi.

Rukous

Pyydä anteeksi sitä, miten olet kieltänyt Jeesuksen, ja pyydä voimaa olla avoimesti hänen opetuslapsensa. Jos tunnustat virheesi, Jeesus antaa sinulle anteeksi. Hän lupaa niin.