Latauspaikka 3

Viikon eväs 12.2.2018

Auta minua erottamaan maailman monien äänien seasta Jeesus sinun äänesi, joka puhuu minulle. Tee minusta kuuliainen ja halukas seuraamaan sitä tietä, jota haluat minun kulkevan.

Joh. 7:40-44

Jeesuksen sanat kuultuaan jotkut väkijoukosta sanoivat: ”Tämän täytyy olla se profeetta.” Toiset sanoivat: ”Hän on Messias.” Mutta toiset epäilivät: ”Ei kai Messias Galileasta tule! Kirjoituksissahan sanotaan, että Messias on Daavidin jälkeläinen ja tulee Betlehemistä, Daavidin kotikaupungista.” Näin ihmiset alkoivat kiistellä hänestä. Muutamat halusivat ottaa hänet kiinni, mutta kukaan ei kuitenkaan käynyt häneen käsiksi.

 

Kysymys Jeesuksesta hämmentää ihmisiä. Yhä useampi näyttää huomaavan, että hänessä on jotain hyvin erityistä. Voisiko hän olla kansan suuren unelman ja odotuksen täyttymys, suurempi kuin Mooses ja profeetat? Voisiko hän todella olla Messias? Toiset tyrmäävät tämän ajatuksen nopeasti. Heidän tietämyksensä ja ymmärryksensä mukaan Jeesus ei täytä sitä, mitä Messiaasta on kirjoitettu. On helppo löytää puolusteluja totuuden hylkäämiseksi, mutta tässä tapauksessa se johtuu tietämättömyydestä.

Ihmiset ovat meidänkin aikanamme hyviä keksimään syitä hylätä Jeesus. Miten heidät saisi vakuuttuneiksi?

Rukous

Pyydä, että Jumalan sana saisi voimallaan vakuuttaa totuudesta. Rukoile tuntemiesi ihmisten puolesta, joiden näyttäisi olevan vaikea saada otetta uskosta.