Latauspaikka 2

Viikon eväs 5.2.2018

Herra, tiedät, kuinka janoan läheisyyteesi ja yhteyteesi. Anna minun juoda suoraan elävän veden lähteestä.

Joh. 7:37-39

Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan.”  Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Vielä ei Henki ollut tullut, koska Jeesusta ei vielä ollut kirkastettu.

 

Lehtimajanjuhlien aikaan kannettiin Siloan lammikolta vettä temppeliin, jossa sitä kaadettiin alttarille. Tämä symboloi Jumalaa elävänä vetenä. Juhlien viimeisenä päivänä Jeesus julistaa olevansa tämän juhlarituaalin täyttymys. Elävä vesi ihmisten keskellä, joka voi sammuttaa heidän polttavan janonsa. Se, joka uskoo Jeesukseen, saa olla Pyhän Hengen kanava, josta elävä vesi virtaa maailmaan.

Kuvittele itsesi seisomassa elävän veden lähteen luona. Ympärilläsi on kuiva ja nääntynyt maa. Kumarrut ja juot lähteestä, joka on Jeesus ja hänen sanansa. Jatkat juomista, kunnes janosi on sammunut.

Rukous

Jeesus, kiitos, että olet elävän veden lähde. Auta minua juomaan siitä jatkuvasti. Auta, että lähteesi virtaisi elämästäni ja toisi iloa ja elämää ihmisille ympärilläni. Anna elämän versoa siellä, missä elän.