Latauspaikka 5

Viikon eväs 12.3.2018

Sytytä kynttilä ja koeta sen lämpöä sormillasi. Anna sitten sormiesi viilentyä. Jeesuksen sanat loistavat ja lämmittävät sinua, ja voit viilentää itseäsi hänen läheisyydessään. Ole hiljaa hetkinen ja rukoile, että Jeesus saisi valaista sinua. Hän näkee sinut ja tietää, mitä tarvitset.

Joh. 8:12-18

Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.”

Fariseukset sanoivat hänelle: ”Sinä todistat itse itsestäsi, ei sinun todistuksesi ole pätevä.” Jeesus vastasi: ”Vaikka minä todistankin itsestäni, todistukseni on pätevä, sillä minä tiedän, mistä olen tullut ja minne menen. Te sitä vastoin ette tiedä, mistä minä tulen ja minne menen. Te tuomitsette niin kuin ihmiset ainakin, minä en tuomitse ketään. Ja jos tuomitsenkin, minun tuomioni on pätevä, sillä minä en ole yksin, vaan kanssani on Isä, joka on minut lähettänyt. Sanotaanhan teidän laissannekin, että kahden todistajan todistus pätee. Minä todistan itsestäni, ja minusta todistaa myös Isä, joka on minut lähettänyt.”

 

Johanneksen evankeliumissa Jeesus sanoo seitsemän kertaa ”Minä olen”. Nämä ovat voimalliset sanat, koska ne ovat samat, mitä Jumala käyttää itsestään palavassa pensaassa: ”Minä olen se, joka olen!” (2. Moos. 3:14). Jeesus kertoo seitsemän kertaa, kuka hän on ja osoittaa olevansa tiiviisti yhtä Jumalan kanssa. Ja aivan kuten Mooses sai kulkea öisin tulipatsaan johdattamana, sinäkin saat kulkea Jeesuksen, maailman valon johdattamana. Tänäänkin Jeesus valaisee sinua kuin lyhty jaloissasi.

Elää läpinäkyvänä Jumalalle merkitsee sitä, että elää Jeesuksen, maailman valon, yhteydessä. Mihin haluaisit juuri tänään valaisua? Pyydä Jeesusta antamaan sinulle selvyys.

 

Rukous

Kiitos, että muistutat minua siitä, että olet valoni. Älä kätkeydy minulta, vaan anna minun kulkea tänään valosi sydämessäni ja ajatuksissani. Ota minut ja käytä minua.

Kirjoittaja