Latauspaikka Vara Kevättalvi

VIIKON EVÄS 16.3.2020

Rakas Jumala, anna sanasi avautua minulle, etten vain lukisi elottomia kirjaimia. Anna Pyhän Henkesi näyttää minulle, mitä haluat sanoa minulle tänään.

Joh. 19:38-42

38. Tämän jälkeen muuan Joosef, joka oli kotoisin Arimatiasta, pyysi Pilatukselta, että saisi ottaa Jeesuksen ruumiin ristiltä. Hän oli Jeesuksen opetuslapsi, joskin salaa, sillä hän pelkäsi juutalaisia. Pilatus suostui pyyntöön, ja Joosef tuli ja otti ruumiin alas. 39. Paikalle tuli myös Nikodemos, se mies, joka ensi kerran oli käynyt Jeesuksen luona yöllä, ja hänellä oli mukanaan sata mittaa mirhan ja aaloen seosta. 40. Miehet ottivat Jeesuksen ruumiin ja kietoivat sen käärinliinoihin pannen mukaan tuoksuaineita, niin kuin juutalaisten on tapana tehdä haudatessaan vainajansa. 41. Siellä, missä Jeesus ristiinnaulittiin, oli puutarha, ja puutarhassa oli uusi hauta, johon ei vielä ollut haudattu ketään. 42. He panivat Jeesuksen siihen, koska oli juutalaisten juhlan valmistuspäivä ja se hauta oli lähellä.

Joosef ja Nikodemos olivat molemmat olleet neuvostossa ja kuullet, miten Jeesuksen tappamista suunniteltiin. ”Kaikki juoksevat hänen perässään”, todettiin neuvostossa. Ylipapit ja fariseukset olivat peloissaan, että yhä useammat alkaisivat uskoa Jeesukseen. Nyt he luulivat tehneensä lopun kaikista Jeesuksen ihmeteoista. Joosef ja Nikodemos uskaltautuivat pyytämään Jeesuksen ruumista Pilatukselta. Mitä muut neuvoston jäsenet mahtaisivatkaan ajatella, jos kuulisivat siitä? Tähän saakka eivät nämä kaksi miestä olleet puhuneet uskostaan Jeesukseen. Jooset oli hakkauttanut itselleen kalliohaudan, jonka hän antoi Jeesukselle. Saattoiko hän aavistaakaan, että Jeesus vain lainaisi hautaa muutamaksi päiväksi?

Kerro jollekulle ihmiselle, mitä Jeesus merkitsee sinulle. Mieluummin heti tänään kuin vasta huomenna!

Rukous

Jeesus, pyydän, että muistuttaisit jälleen minua siitä, mitä kuolemasi merkitsee minulle. Näytä minulle myös, miten suurta ja ihmeellistä on se, että elät! Anna minulle joka päivä rohkeutta olla todistajasi kanssaihmisilleni.