Latauspaikka 7

Viikon eväs 23.7.2018

Iankaikkinen Jumala.
Ketä ihmistä kuuntelisin ennemmin kuin
kuuntelisin sinua?
Kehen ihmiseen luottaisin ennemmin
kuin luottaisin sinuun?
Sinuun, joka olet tuntenut ennalta
jokaisen ihmisen
Kuuntelen sinua ja luotan sinuun.
Jumalani.

Ahdingossani minä huusin Herraa. Hän kuuli ja avasi tien. Ps. 118:5

 

Joh. 9:13–16

Mies, joka oli ollut sokea, vietiin fariseusten luo. Oli sapatti, kun Jeesus teki tahnan ja avasi miehen silmät. Myös fariseukset kysyivät mieheltä, kuinka hän oli saanut näkönsä, ja mies kertoi: ”Hän pani tahnaa silmilleni, sitten kävin pesulla, ja nyt minä näen.” Silloin jotkut fariseuksista sanoivat: ”Ei hän voi olla Jumalan mies, koska hän ei noudata sapattikäskyä.” Toiset taas sanoivat: ”Voisiko syntinen ihminen tehdä sellaisia ihmeitä?” Tästä syntyi kiistaa,

 

Mitä Jeesuksesta pitäisi ajatella? Mies, jonka Jeesus on parantanut, viedään fariseusten luo, jotta he selvittäisivät asian. Mies kertoo puolueettomasti vain totuuden. Mielipiteet Jeesuksesta jakaantuvat fariseusten keskuudessa. Toiset arvelevat Jeesuksen olevan Jumalasta, toiset tuomitsevat hänet, koska hän rikkoo sapattikäskyä. Kun Jeesus erään toisen kerran paransi sairaan sapattina, hän kysyi: ”Eikö sapattina ole lupa tehdä hyvää?” Jeesus toimii, muttei tuomitse, ja hän kutsuu ihmisiä tekemään samoin. Jeesus haastaa jokaisen uskonnollisen johtajan, joka tuomitsee toisia, mutta välttää toimintaa.

Sulje silmät ja koeta nähdä edessäsi Jeesus ristillä. Suuntaa kaikki tarkkaavaisuutesi häneen. Älä jää seisomaan etäälle, vaan mene lähelle, jotta voit nähdä kunnolla Jeesuksen kasvonpiirteet. Katso tätä miestä ja etsi hänen katsettaan. Odota, että se kohtaa sinun katseesi.

 

Rukous

Aika pysähtyi, kun katseesi kohtasi minut,

Jeesus.

Vain sinä olet täydellinen.

Vain sinä olet totuus.

Tiedän sen koko olemuksellani.

Katseeni harhailee vailla suuntaa,

mutta kun näen sinun katseesi, olen tullut kotiin.

Parempi on päivä sinun esipihoissasi kuin tuhat päivää muualla. Ps 84:11

 

 

Kirjoittaja