Latauspaikka 10

VIIKON EVÄS 24.9.2018

Rakkaus, sydämen lämpö
ovat vahvempia kuin kuolema.
Annat mieluummin kuin otat,
siksi suostuit ristinkuolemaan
meidän sijastamme.

Joh. 10:17-21

”Isä rakastaa minua, koska minä annan henkeni — saadakseni sen jälleen takaisin. Kukaan ei sitä minulta riistä, itse minä sen annan pois. Minulla on valta antaa se ja valta ottaa se takaisin. Niin on Isäni käskenyt minun tehdä.” Nämä sanat synnyttivät taas kiistaa juutalaisten kesken. Monet heistä sanoivat: ”Hänessä on paha henki, hän on järjiltään. Mitä te häntä kuuntelette?” Toiset taas sanoivat: ”Noin ei puhu sellainen, jossa on paha henki. Ja pystyisikö paha henki avaamaan sokeiden silmät?”

Gandalf teki niin, samoin Harry Potter ja Jack Sparrow, ja Jeesus, totisesti. Vain suuret sankarit tekevät niin. Uhraavat itsensä, kohtaavat kuoleman ja palaavat voitokkaina. Tähän liittyy ikiaikaista salaperäisyyttä. Salaperäisyyttä, jonka kohtaan myös miettiessäni Aabrahamia menossa uhraamaan poikaansa tai kun seison arkin kannella Nooan kanssa ja mietin, kuinka maailma peittyy valtaviin vesimassoihin.

”Kukaan ei henkeäni minulta riistä, itse minä sen annan pois. Minulla on valta antaa se ja valta ottaa se takaisin.”

Tiedän kaikki teologiset opetukset siitä, miksi Jeesus uhrasi itsensä, mutta en aina ymmärrä sitä. En ymmärrä verta, kuolemaa, lakisäädöksiä ja mystiikkaa. Mutta luotan hyvään paimeneen. Tunnen hänen äänensä, ja hän tuntee minut. Hän sanoo minulle: ”Sinä olet niin arvokas, että kuolen puolestasi. Taistelen, enkä vain kohtaa vihollista vaan jahtaan häntä maailman loppuun asti, tuonelaan saakka, ja palaan voittajana. Sinä saat elämän, tässä ja nyt, ja saat yltäkylläisen elämän iankaikkisesti.”

Jeesus ei pyydä meitä ymmärtämään häntä, vaan seuraamaan häntä ja tuntemaan hänet.

Ihmiset ovat Jumalalle niin arvokkaita, että hän kuoli heidän puolestaan.

Kun tänään tapaat ihmisiä, ajattele, että he ovat sen arvoisia, että heidän puolestaan kannattaa vaikka kuolla. Kiitä ihmisistä ja pyydä viisautta, jotta voisit tuoda Jumalan salaperäisen valtakunnan ja yltäkylläisen elämän heitä lähelle.

Rukous

Sinä olet antanut itsesi minulle.
Anna minun rakastaa elämää sinussa,
niin että sydämeni sykkii vain sinulle,
että syvimmät ajatukseni
liittyvät yhteen kanssasi.