Latauspaikka 13

VIIKON EVÄS 17.6.2019

Aloita kiittämällä Jeesusta elämästä, jonka hän on antanut sinulle. Pyydä viisautta ymmärtää hänen sanojaan sinulle tänään.

Joh. 14:19-21

19Vielä vähän aikaa, eikä maailma enää näe minua, mutta te näette, sillä minä elän ja tekin tulette elämään. 20Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja että te olette minussa ja minä teissä. 21Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni.»

On vaikea käsittää Jeesuksen sanojen koko syvyyttä. Luultavasti hän puhuu tässä siitä, miten tulee opetuslasten luo Pyhässä Hengessä. Jeesus ilmoittaa heille, että hänellä on iankaikkinen elämä Isän luona. Samanaikaisesti Jeesus kertoo, että opetuslapset ovat yhtä hänen kanssaan, sillä hän asuu heissä. Asuessaan heissä Jeesus lahjoittaa heille ikuisen elämän Isän luona. Tämä sama lupaus koskee meitäkin. Näemme Jeesuksen jo nyt, koska hän asuu meissä Pyhän Hengen kautta, ja samanaikaisesti odotamme näkevämme hänet Uudessa Maassa. Kaikki ihmiset ovat olemassa ikuisesti, kukaan ei voi lopettaa olemassaoloaan. Mutta vain uskoessamme Jeesukseen saamme elää ikuisesti yhdessä Isän kanssa. Jos emme halua olla tekemisissä Jeesuksen kanssa tai emme piittaa hänestä maallisen elämämme aikana, joudumme viettämään iankaikkisuutemme kadotuksessa. Siksi on elintärkeää oppia tuntemaan Jeesus.

Pohdi, mitä Jeesuksen tämänpäiväiset sanat merkitsevät sinulle. Hän on antanut sinulle ikuisen elämän. Vietä aikaa iloiten ja kiittäen siitä.

Rukous

Kiitä ja ylistä mahdollisuudesta ikuiseen elämään Jeesuksen kanssa. Pyydä, että Jumala varjelisi sinut. Pyydä kestävyyttä vastustaa paholaisen hyökkäykset uskoasi vastaan ja viisautta nähdä läpi hänen valheistaan.