Latauspaikka 26

VIIKON EVÄS 2.12.2019

"Armosi on joka aamu uusi. Rakkautesi riittää yhä tänään. Ajatuksesi minusta ovat onnen ja rauhan ajatuksia. Sinä annat minulle tulevaisuuden ja toivon." (Hans Jørn Østerby)

Joh. 18:12-14

12. Sotilaat, joita komensi korkea upseeri, ja juutalaisten lähettämät miehet vangitsivat nyt Jeesuksen, panivat hänet köysiin 13. ja veivät hänet ensiksi Hannaksen luo. Hannas oli senvuotisen ylipapin Kaifaksen appi. 14. Juuri Kaifas oli antanut juutalaisille neuvon, että olisi parasta, jos yksi mies kuolisi koko kansan puolesta.

Ylipappi Kaifas sanoi, että on parempi, että yksi mies kuolee, kuin että koko kansa tuhoutuu. Jeesus sanoo aivan vastakkaista: Minä olen tie, totuus ja elämä. Minä kuolen ja nousen kuolleista, jotta kansa saa elää – jotta SINÄ saat elää.

Kerro ääneen, miksi Jeesus valitsi ristinkuoleman. Minkä vuoksi hän suostui käymään läpi kärsimykset?

 Rukous

”Herra ojentaa kätensä siunatakseen lapsiaan; Jeesuksen sylissä he oppivat rakastamaan. Elämän lähteestä, Herra, heidät kasta ja synnytä uudesti. Eivät he koskaan kuolemaan ja tuomioon harhaudu luotasi.” (N.F.S. Grundtvig 1837)