Latauspaikka 26

VIIKON EVÄS 3.12.2018

Kiitän sinua, Isä, että olet kuullut rukoukseni. Tiedän, että kuulet minua aina! Kiitos!

Joh. 11:38-44

38 Järkyttyneenä Jeesus tuli haudalle. Se oli luola, jonka suulla oli kivi. 39»Ottakaa kivi pois», käski Jeesus, mutta Martta, vainajan sisar, sanoi hänelle: »Herra, hän haisee jo. Hän on siellä nyt neljättä päivää.» 40 Jeesus vastasi: »Enkö sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden?»

41 Kivi otettiin pois. Jeesus kohotti katseensa ja sanoi: »Isä, minä kiitän sinua siitä, että olet kuullut minua. 42 Minä kyllä tiedän, että sinä kuulet minua aina, mutta minä sanon tämän näiden ympärilläni seisovien ihmisten tähden, jotta he uskoisivat sinun lähettäneen minut.» 43 Tämän sanottuaan Jeesus huusi kovalla äänellä: »Lasarus, tule ulos!» 44 Silloin kuollut tuli haudasta, jalat ja kädet siteissä ja kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus sanoi: »Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä.»

Se, että Jeesus liikuttuu tässä tilanteessa saattaa johtua siitä, että hän ajatteli omaa kuolemaansa. Jotta Lasarus ja me jokainen voisimme nousta haudasta ja välttää rangaistuksen helvetissä, täytyy Jeesuksen kuolla ja joutua tuonelaan. Lasarus on vielä siteissä. Hän ei ole vapautunut kuolemasta samalla tavalla kuin Jeesus, joka myöhemmin nousee haudasta ja jättää kuoleman täysin taakseen. Meidät on vapautettu kuolemasta, mutta tässä maailmassa se on vielä jatkuvasti läsnä.

Jeesus rukoilee siksi, että olisi todistuksena muille. Koita sinäkin tätä! Lähde vaikka jonkun ystäväsi kanssa kadulle ja kysy ihmisiltä, saisitko rukoilla heidän puolestaan.

Rukous

Pyydä rohkeutta olla todistuksena toisille. Pyydä rohkeutta, että voisit tänään kysyä joltakulta, tutulta tai tuntemattomalta, saisitko rukoilla hänen puolestaan.