Latauspaikka 23

Viikon eväs 6.11.2017

Jumala, opeta minua kuuntelemaan sinua ja oppimaan sinulta. Anna minun tänäänkin oppia tuntemaan itseäni ja sinua paremmin.

Joh. 6:41-46

Juutalaisissa herätti ärtymystä se, että Jeesus sanoi: ”Minä olen se leipä, joka on tullut alas taivaasta.” He sanoivat: ”Eikö tämä ole Jeesus, Joosefin poika? Me tiedämme hänen isänsä ja äitinsä. Kuinka hän voi sanoa tulleensa alas taivaasta?” Jeesus sanoi tähän: ”Älkää nurisko! Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä. Profeettojen kirjoituksissa sanotaan: ’Heistä kaikista tulee Jumalan opetuslapsia.’ Jokainen, joka on kuunnellut Isää ja ottanut vastaan hänen opetuksensa, tulee minun luokseni.  Isää tosin ei kukaan ole nähnyt; ainoastaan hän, joka on tullut Jumalan luota, on nähnyt Isän.

 

Juutalaiset suuttuivat. Jeesuksen puhe ei sopinut heidän ymmärrykseensä todellisuudesta. Miten usein minunkin todellisuuskäsitykseni estää minua näkemästä kaikkein todellisinta? Totuus voi olla vaikea käsittää.

Mikä Jumalan totuudessa tuntuu sinulle vaikealta käsittää?

Rukous

Kerro Jumalalle äsken miettimistäsi asioista. Ole rehellinen. Pyydä Jeesusta antamaan sinulle viisautta ymmärtää, mitä hän tahtoo sanoa sinulle.