Latauspaikka 26

VIIKON EVÄS 26.11.2018

Jeesus, kiitän sinua siitä, että olet täällä. Kiitos, että et koskaan päästä minusta irti etkä hylkää minua. Pyydän sinua olemaan herra elämässäni ja kuolemassani.

Joh. 11:28–37

28 Tämän sanottuaan Martta palasi kotiin, kutsui sisartaan Mariaa ja sanoi hänelle kahden kesken: »Opettaja on täällä ja kutsuu sinua.» 29Kuullessaan sen Maria heti nousi ja lähti Jeesuksen luo. 30 Jeesus ei ollut vielä saapunut kylään, vaan oli yhä siellä, missä Martta oli hänet tavannut. 31 Kun juutalaiset, jotka olivat talossa lohduttamassa Mariaa, näkivät tämän äkkiä nousevan ja lähtevän ulos, he menivät perässä, koska arvelivat hänen olevan menossa haudalle itkemään.

32 Ehdittyään sinne, missä Jeesus oli, ja nähtyään hänet Maria vaipui hänen jalkoihinsa ja sanoi: »Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut.» 33 Kun Jeesus näki itkevän Marian ja hänen kanssaan tulleet juutalaiset, jotka hekin itkivät, syvä liikutus valtasi hänet, 34 ja hän kysyi: »Missä hänen hautansa on?» »Herra, tule katsomaan», he vastasivat. 35Jeesus itki. 36 Juutalaiset sanoivat: »Katsokaa, kuinka rakas Lasarus hänelle oli.» 37  Mutta jotkut heistä sanoivat: »Kun hän pystyi avaamaan sokean silmät, eikö hän myös olisi voinut estää Lasaruksen kuoleman?»

Miksi Jeesus liikuttui ja itki? Luulen, että hän on suruissaan siitä, että ihmiset eivät luota häneen, vaikka hän on ylösnousemus ja elämä. En usko, että hän suri Lasaruksen kuolemaa, tiesihän hän kaiken aikaa, että Lasarus heräisi jälleen henkiin. Juutalaiset ymmärsivät tilanteen väärin, mutta puhuivat silti totta sanoessaan, että Jeesus rakasti Lasarusta. Jeesus myös esti häntä kuolemasta. Jeesus sanoi: ”Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin.”

”Opettaja on täällä ja kutsuu sinua!”

Rukous

Pyydä halukkuutta kutsua Martan tavoin ihmisiä Jeesuksen seuraan. Pyydä, että ihmiset reagoisivat kuten Maria, joka heti nousi ja lähti Jeesuksen luo!