Aamuhetki kullankallis

”Herää aamulla surutta ystävä.” Ostin vaimolleni kirpputorilta kerran tyynyliinan, jossa unikkojen yläpuolella lukee tämä kehotus. Suomalaisessa sananlaskussa pyydetään: ”Aamun, Jeesus, anna tulla, aamulla hyvät sanomat!”

Aamun sanotaan koittavan, valkenevan tai sarastavan. Jokainen aamu on uuden alku. ”Joka aamu on armo uus.” Miten tärkeää onkaan aloittaa se oikealla tavalla ja virittäytyä oikealle aaltopituudelle. ”Aamu aamulta hän herättää minut, herättää korvani kuulemaan oppilaan tavoin” (Jes. 50:4).

Psalmien kirjasta ei löydy yhtäkään aamurukoukseksi nimettyä lukua, mutta monet sen pyynnöistä liittyvät aamuun. ”Herra, jo aamulla kuulet ääneni, aamun hetkellä tuon sinulle pyyntöni ja odotan vastaustasi” (Ps. 5:4). ”Ravitse meitä armollasi joka aamu, niin voimme iloita elämämme päivistä” (Ps. 90:14).

”Uusi aamu on mahdollisuus.
Sykkii elämä, haasteita antaa.
Herra, lahjoita huolettomuus,
keveästi suo kuormani kantaa.
Anna mielen puhtaus,
raikas ilon kosketus.”
(Irja Hiironniemi laulussa Loistaa aurinko kirkkauttaan.)

Mitä sinä teet ensimmäiseksi aamulla?

Kirjoittaja