Usko

Kelpaako esirukous?

Sähköpostiini tupsahti tänään aralla mielellä lähetetty viesti, jossa kysyttiin: ”Kelpaako rukoukseni?”

Kuinka kiitollinen olenkaan tuosta ystävästä, joka rohkeni kysellä RLL:n esirukousviestien perään, kun niitä ei ollut enää tullutkaan hänen sähköpostiinsa kuten aiemmin. Hänen sydämen tehtävänsä ja kutsunsa on toimia esirukoilijana, mutta pyyntöjä ja aiheita ei ollut tullut.

Niinpä. Esirukousviestejä oli kyllä lähetetty, mutta jostain vielä selittämättömästä tekniikkaihmeestä johtuen viestit olivat jääneet bittimaailmaan. Hän ei ollut ainoa. Vain minä olin saanut itselähettämäni esirukousviestit. Voih, teki mieli suuttua tekniikan suloisuudelle…

Kelpaako esirukous? Kyllä kelpaa!! Kyllä todellakin kelpaa. Mitä hengellinen työ on ilman esirukousta? Raamattutyön tekeminen ja kaikki sen tekijät ja toimijat sekä ehdottomasti myös työn kohteena olevat todella tarvitsevat rukousta.

Ora et labora, rukoile ja tee työtä, on kallis ohje, jonka opin lukiovuosinani, kun uskonnonopettajani oli kirjoittanut sen latinaksi koepaperini kulmaan. Rukouksella on tärkeä paikka myös RLL:n työntekijöiden keskuudessa. Työskentelemme eri paikkakunnilla ja keskinäistä näkemistä on harvoin, mutta yhteiset säännölliset skyperukoushetket (kiitos siis tekniikan!) ovat saaneet yhä suuremman merkityksen työssämme. Lisäksi toki kaiken tekemisen keskellä moninaiset rukoushuokaukset nousevat jatkuvasti; milloin postimerkkejä liimaillessa saa siunata kirjeen saajia, milloin Herralta kyselee viisautta yksittäisiin pieniin pohdintoihin, suuremmista kysymyksistä ja haasteellisimmasta teemoista puhumattakaan…

Rakkaat rukousystävät ja -tukijat, teidän esirukoustyönne Herran edessä ei todellakaan ole turhaa. Olemme työntekijäjoukolla saaneet kokea vahvasti, kuinka ystävien esirukoukset kantavat ja tukevat. Emme voi kyllin koskaan kiittää niistä rukouksista, joita työn ja meidän itsemmekin puolesta on rukoiltu. Voimme vain rukoilla, että Herra Jeesus antaisi Hänen runsaan kiitoksensa ja rikkaan siunauksensa esirukoilijoille.

Ja kiitos vielä Sinä ystävä kallis, että rohkenit olla yhteydessä ja kaivata rukousaiheita! Esirukous todellakin kelpaa.

Kirjoittaja