Latauspaikka 15

VIIKON EVÄS 26.8.2019

Jumala, ota pois mieltäni varjostavat ajatukset ja huolet, jotka estävät minua kuulemasta sanaasi. Auta minua kiinnittämään huomioni vain sinuun, jotta kuulen, mitä haluat sanoa.

Joh. 16:5-11

5Mutta nyt minä menen hänen luokseen, joka on minut lähettänyt. Kukaan teistä ei kysy minulta, minne minä menen, 6vaan sydämenne on täynnä murhetta sen johdosta, mitä teille sanoin. 7Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, 8ja hän tulee ja paljastaa, että maailma on väärässä, hän paljastaa, mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio. 9Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun, 10vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua, 11ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu.

Jeesus puhuu siitä, miten opetuslapset surevat Jeesuksen lähtöä. Hän selittää, että hänen lähtönsä on opetuslapsille hyväksi, koska he saavat Pyhän Hengen. Jeesus kuolee, jotta jotain uutta tulisi tilalle. Meidän on usein luovuttava jostain vanhasta, jotta uudelle tulisi tilaa. Pidämme usein synnistäkin kiinni kynsin hampain, mutta jotta tekisimme elämässämme tilaa Pyhälle Hengelle, pitää meidän hyvästellä ”rakkaimmatkin” syntimme.

Mistä asioista elämässäsi sinun kannattaisi luopua, jotta Jumala saisi enemmän tilaa?

Mitä käytännön tekoja aiot tehdä, etteivät nämä asiat vie huomiotasi pois Jumalasta?

Rukous

Jumala, monet tärkeältä tuntuvat asiat täyttävät elämäni. Niihin kuuluu sekä hyviä asioita, että syntejä, joista en haluaisi luopua, vaikka tiedän tekeväni väärin. Puhdista sydämeni, Jumala, että voisin keskittyä sinuun enemmän kuin itseeni ja huoliini. Sinä tiedät, mitä tarvitsen, ja haluat antaa sen minulle. Auta minua etsimään ensin sinun valtakuntaasi. Sitten saan kaiken muun tarvitsemani.